Rămâi conectat

Politică Administrație

Alegeri locale: Ocna Mureş are nevoie de un primar tânăr şi hotărât, cu experienţă în administraţie!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În ultimii patru ani Ocna Mureş s-a aflat în zodia nepriceperii şi nepăsării. De parcă nu ar fi fost de ajuns marele jaf din era PSD – Năstase prin care uzina fanion a oraşului, (SODA) a fost pusă pe butuci, oraşul a avut şi nenorocul de a fi condus, în ultimii patru ani, de un primar fără nicio viziune pentru oraş, fără niciun plan de viitor…
Desigur că Ocna Mureş are probleme mari de mediu şi are probleme la fel de mari cu şomajul. Sunt probleme grave şi par să nu aibă rezolvare. Soluţia stă însă, într-o bună măsură, în implicarea administraţiei locale şi mai ales în modul în care primarul ştie să lupte pentru comunitatea pe care o conduce şi o reprezintă.
Un caz cu la fel de multe probleme a fost şi Zlatna. Comparaţia este edificatoare nu doar pentru problemele de mediu şi pentru probleme cu şomajul pe care acest oraş le avea, dar şi din punct de vedere al bugetului de care dispune administraţia locală. Comparaţia nu mai este însă valabilă atunci când e vorba de primar. Silviu Ponoran, primarul PDL al Zlatnei, s-a zbătut zi şi noapte să facă ceva pentru oraşul său. El a înţeles că a fi primar înseamnă să lupţi şi să munceşti pentru oraşul tău. Zbătându-se zi şi noapte Ponoran a reuşit să atragă investiţii foarte importante în oraş. Investiţii private, ce au creat locuri de muncă, investiţii în infrastructura oraşului, ce au schimbat radical aspectul locului şi investiţii pentru ecologizarea mediului.
Iată deci că omul este cel care sfinţeşte locul şi care poate scoate o comunitate din izolare şi din deznădejde.
PDL are acum această soluţie pentru Ocna Mureş, în persoana lui Silviu Vinţeler. Un om tânăr şi hotărât care ştie ce trebuie făcut pentru oraşul său şi care vrea să facă acest lucru. Un om hotărât, cu experienţă în administraţie, care a dovedit că ştie şi poate să facă treabă, în perioada în care a fost primar la Noşlac.
Silviu Vinţeler are lângă el o echipă puternică de consilieri şi are alături de el sprijinul Consiliului Judeţean Alba.
Prin parteneriatul cu Consiliul Judeţean Alba, Silviu Vinţeler va asigura asistenţă medicală de calitate ocna mureşenilor. El va realiza la Ocna Mureş o secţie externă a Spitalului Judeţean Alba şi va crea o secţie nouă de recuperări medicale în oraş. Este un proiect care a funcţionat şi în alte oraşe, la Zlatna, sau Baia de Arieş, unde de asemenea s-au închis spitale, dar unde acum oameni au asistenţă de specialitate pentru aceste unităţi funcţionează ca secţii externe ale Spitalului Judeţean Alba. Deşi i-am propus să facem acest lucru şi la Ocna Mureş, primarul Drăguţ, într-un gest neînţeles de nimeni, a respins însă acest proiect, preferând să lase oraşul fără spital şi să vândă clădirea unei firme private.
Un alt proiect important care Silviu Vinţeler îl va realiza la Ocna Mureş este proiectul de reabilitare şi extindere a canalizării.
Pe agenda viitorului primar se află şi rezolvarea unei importante probleme de mediu: închiderea gropii de gunoi de la Uioara de Jos şi construirea unei rampe de transfer. Este un proiect care va rezolva o problemă ce deranjează mulţi locuitori ai oraşului dar care va ajuta şi prin crearea de locuri de muncă în zonă şi prin atragerea de investitori interesaţi de valorificarea deşeurilor.
Silviu Vinţeler este un om tânăr şi hotărât care prin experienţa sa este singurul capabil să realizeze un parteneriat solid pentru dezvoltare cu Consiliul Judeţean Alba. Un parteneriat solid bazat pe proiecte concrete şi realizabile.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba
Ion DUMITREL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia achiziționează 17 autoturisme electrice și hybrid plug-in. Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Primăria Alba Iulia achiziționează 17 autoturisme electrice și hybrid plug-in. Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată pe SEAP Administrația municipiului Alba Iulia a lansat, recent, licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede achiziționarea de autoturisme electrice și autoturisme hibrid plug-in. Citește și: Nu au fost simple promisiuni electorale. Primăria Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea