Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Sport

Recunoașterea la nivel european continuă: Sergiu Ștefănescu (CSM Volei Alba Blaj), un nou mandat în comisia juridică a CEV și observator european!

Dan HENEGAR

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Recunoașterea la nivel european continuă: Sergiu Ștefănescu (CSM Volei Alba Blaj), un nou mandat în comisia juridică a CEV și observator european!

Recunoașterea la nivel european continuă pentru voleiul din Alba, întrucât Sergiu Ștefănescu (președintele CSM Volei Alba Blaj) a fost votat, recent, pentru al doilea său mandat consecutiv în Comisia Juridică a CEV, perioada 2024/2028, o continuitate de apreciat.

În plus oficialul din „Mica Romă” își va continua și activitatea de observator internațional la diversele competiții de volei de pe „Bătrânul Continent”, de curând fiind delegat la Istanbul, la confruntarea Galatasaray – AC Thiras 3-0, în Cupa Challenge.

Jurist de profesie, Ștefănescu (51 de ani) a fost membru în Consiliul Director al FRV între 2016 și 2020, iar primul său mandat în Comisia Juridică a Confederației Europene de Volei (ELC-CEV) a fost în perioada 2020-2024, vorbindu-se de o continuitate la nivel înalt. Este o nou motiv de mândrie pentru sportul din Alba, întrucât alegerile recente de la vârful CEV au dus la schimbarea președintelui forului european. Din structurile de conducere ale CEV mai fac parte alți doi români, Oana Sârb (din Zalău) – la Comisa Europeană de Arbitraj și Gabriela Bulgariu – la Comisia de Volei (competiții).

Este o onoare pentru mine să fiu reconfirmat prin vot în Comisia juridică a Confederației Europene de Volei pentru încă un mandat de patru ani. Este un succes atât personal cât și al voleiului de la noi, o reușită care beneficiat de suportul și înțelegerea primarului din Blaj – Gheorghe Valentin Rotar, de sprijinul președintelui Federației Române de Volei – Adin Cojocaru care au susținut dosarul meu de candidatură și de încrederea noului președinte CEV – Roko Sikiric cărora le mulțumesc”, a spus Sergiu Ștefănescu, devenit astfel un ambassador sportiv al Blajului, Albei și României.

Comisia în care activează oficialul din Blaj are 11 membri, 7 dintre aceștia păstrându-și mandatul. În principiu, sunt două întâlniri anuale, iar în rest activitatea în chesiuni juridice (statute, regulamente, decizii etc) se desfășoară la domiciliu, pe baza corespondenței electronice.

Voleiul feminin a pus apăsat Blajul pe harta aprecierii la nivel european, iar ascensiunea clubului din Alba, ce a aniversat 13 ani de la înființare, a adus după sine și recunoașterea deosebită activității celor implicați în destinele unui club tânăr, dar cu performanțe de senzație. Prezența lui Sergiu Ștefănescu în structurile decizionale ale CEV înseamnă o reprezentare semnificativă la nivel înalt, dar în același timp o onoare, pe lângă realizarea personală deosebită.

Volei Alba Blaj a devenit o obișnuită a întrecerilor europene disputând 4 finale în ultimii ani, cea mai importantă fiind a Ligii Campionilor, în 2018, Final Four-ul de la București, când a realizat cea mai importantă performanță din istoria voleiului feminin autohton. Blajul a crescut frumos, are 13 trofee interne (7 titluri de campioană, 4 Cupe ale României și două Supercupe). În prima linie s-a aflat în permanență Sergiu Ștefănescu, mereu acolo, lângă echipa de suflet ajunsă de calibru continental


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

Răzvan Călugăr (CSM Unirea Alba Iulia), iarăși titular pentru România Under 19, în remiza cu Spania

Dan HENEGAR

Publicat

în

Răzvan Călugăr (CSM Unirea Alba Iulia), iarăși titular pentru România Under 19, în remiza cu Spania Răzvan Călugăr a fost iarăși titular pentru formația României, de data aceasta pe postul de mijlocaș stânga, și a fost înlocuit în minutul 64 de Techereș, fostul său coleg de la „U” Cluj. În ultimul joc al turneului de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea