Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

VIDEO | Ciocolată Dubai? Nuuu este cu jumări! Chef Toma, idee trăsnită într-un nou desert, cu specific ardelenesc

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Ciocolată Dubai? Nuuu este cu jumări! Chef Toma, idee trăsnită într-un nou desert, cu specific ardelenesc

Într-o perioadă când Ciocolata Dubai, marele ”miracol” al vremurilor moderne, a întors România pe dos, cunoscutul chef albaiulian Cosmin Toma a venit cu o idee trăsnită, în stilul specific lui. Așa a luat naștere o ciocolată așa cum numai în Ardeal se putea face, o combinație între ciocolata de casă pe care o găteau gospodinele în perioada comunistă și… tradiționalele jumări.

Citește și: VIDEO Zama ”Lenea Muierii”, preparată de Chef Toma: Mâncare tradițională, perfectă pentru zilele reci de iarnă

”Mi-o venit o idee trăsnită! Pe vremea lui Ceaușescu se făcea ciocolată de casă, tare bună! Nu se făcea tare des că nu găseai pe vremea aia nici cacao, nici lapte praf. Știți că mie îmi plac lucrurile trăsnite, vreau să fac ciocolata asta ca pe vremea comunismului, dar vreau să bag ceva în ea, ceva crunchy și am zis că pun jumări!”, spune Chef Toma, bucătarul Cetății Alba Carolina.

Citește și: VIDEO| Fasole frecată TO GO – Chef Toma, prezentare INEDITĂ a rețetei tradiționale românești

Ingredientele folosite de chef Toma pentru ciocolata Ardeal sunt:

-250 gr lapte praf
-50 gr cacao
-100 gr unt
-jumări și stafide
-coniac
-100 ml lapte
-zahăr cât vrea fiecare să fie ciocolata de dulce

Laptele se pune într-un castron, se adaugă zahărul și untul și se încălzesc pe aragaz. Până lăsăm amestecul să se răcească, punem coniacul peste jumările expandate și stafide și le lăsăm așa jumătate de oră.

După ce s-a răcit amestecul cu lapte, adăugăm cacao și amestecăm până se dizolvă. După ce s-a incorporat, adăugăm laptele praf și amestecăm.

La final, golim coniacul și adăugăm în compoziție stafidele și jumările și amestecăm bine, apoi se pune în formă și se dă la rece.

Nu este singurul desert trăsnit al chef-ului albaiulian. În vara care numai ce s-a încheiat, Cosmin Toma a pregătit o delicioasă înghețată cu… slănină! Bucătarul și-a umplut o lădiță frigorifică cu dulcele inedit și a luat la pas orașul, oferind înghețată celor care i-au ieșit în cale. Preparatul a fost foarte apreciat de cei care l-au gustat și a stârnit mirarea lor când au aflat care este ingredientul secret.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Povestea unui albaiulian stabilit de peste 20 de ani în Cipru, vrea să se întoarcă definitiv acasă: „Când am ajuns aici, era ca în paradis! Dar știți cât am plătit curentul astă-vară?”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Povestea unui albaiulian stabilit de peste 20 de ani în Cipru, vrea să se întoarcă definitiv acasă: „Când am ajuns aici, era ca în paradis! Dar știți cât am plătit curentul astă-vară?” Albaiulianul Florin Jucan este unul dintre cei 30.000 de români din Cipru, locul în care formăm a treia cea mai mare comunitate de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea