Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Părintele Augustin Burtă, preot al parohiei Șibot timp de 37 de ani, a trecut la Domnul

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Părintele Augustin Burtă, preot al parohiei Șibot timp de 37 de ani, a trecut la Domnul

Părintele Augustin Burtă, preot al parohiei Șibot timp de 37 de ani, a trecut la Domnul în seara zilei de 5 octombrie 2024. Slujba înmormântării va fi oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, marți, 8 octombrie, de la ora 12.00, la biserica parohiei Șibot.

Citește și: VIDEO | Un bărbat din Alba crește aproape 100 de cerbi lopătari. Visul lui, la peste 200 de exemplare, să-i elibereze în natură

Părintele Augustin Burtă s-a născut la data de 10 noiembrie 1945, în localitatea Cut, județul Alba, din părinții Augustin și Anica. A petrecut copilăria în satul natal, alături de sora sa, Silvia, efectuând apoi studiile liceale în orașul Brașov. Motivat de dorința slujirii Domnului, a urmat cursurile Institutului Teologic din Sibiu, devenind licențiat în anul 1974. Doi ani mai târziu, s-a căsătorit cu Viorica Săcașiu din Răhău, Dumnezeu binecuvântând căsnicia lor cu o fiică, Simona.

Tânărul teolog a fost hirotonit întru preot în luna februarie 1977, de către Episcopul Emilian Birdaș, pe seama parohiei Șibot. În primii ani de slujire, a demarat un amplu șantier de reparații capitale care vizau locașul de cult degradat de inundații și intemperii. De asemenea, preotul Augustin a construit o casă parohială impunătoare și a amenajat fosta școală confesională în capelă mortuară.

Toate aceste lucrări au fost binecuvântate în data de 22 octombrie 2006, prilej cu care părintele a fost hirotesit întru iconom-stavrofor, în semn de prețuire și apreciere pentru munca depusă. În anul 2011, sub conducerea părintelui, a fost ridicată o clopotniță impunătoare la intrarea în cimitirul parohial. În același an, părintele Augustin a devenit cetățean de onoare al comunei Șibot.

Pe lângă activitatea administrativă rodnică pe care a desfășurat-o, preotul Augustin Burtă a reușit să construiască în jurul său o comunitate frumoasă. A fost mereu în slujba bunilor săi credincioși, aplecându-se la necazul și durerea fiecăruia cu iubire părintească. S-a pensionat începând cu data de 1 februarie 2014, fiind îmbisericit la altarul unde a slujit 37 de ani.

Preotul Augustin Burtă a trecut în veșnicie în seara zilei de sâmbătă, 5 octombrie, trupul neînsuflețit fiind depus în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Șibot. Slujba de înmormântare a vrednicului de pomenire părinte Augustin va fi oficiată marți, 8 octombrie, începând cu ora 12.00, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, înconjurat de un sobor de clerici.

Veșnica lui pomenire din neam în neam! Transmite Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

8 – 12 octombrie 2024 | Trageri și distrugeri de muniție în poligonul de la Micești. Accesul restricționat în zonă

Bera Larisa

Publicat

în

8 – 12 octombrie 2024 | Trageri și distrugeri de muniție în poligonul de la Micești. Accesul restricționat în zonă În perioada 8-12 octombrie 2024, la poligonul din Micești se vor executa exerciții militare de trageri și distrugeri cu exploziv material real, conform anunțului reprezentanților UM 01684. Citește și: FOTO | Exercițiu militar NATO, la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea