Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Ciobăneștii Anatolieni i-au adus recunoaștere internațională Plutonierului Achim Nicolae, din cadrul Batalionului 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Ciobăneștii Anatolieni i-au adus recunoaștere internațională Plutonierului Achim Nicolae, din cadrul Batalionului 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia

Plutonierul Achim Nicolae, din cadrul Batalionului 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia, și-a transformat pasiunea pentru câinii Ciobănești Anatolieni într-un hobby care i-a adus recunoaștere internațională. În ciuda unei vieți militare marcată de disciplină și sacrificii, Achim a găsit mereu timp și energie pentru a se dedica creșterii acestor câini impunători, cunoscuți pentru loialitatea și rolul lor tradițional de apărători ai turmelor. Ce a început ca o simplă pasiune s-a transformat într-o vocație, reflectând atât dăruirea, cât și dragostea sa pentru aceste animale.

Citește și: FOTO, VIDEO | De la vis la realitate: Povestea unui tânăr din Alba Iulia, crescător de câini din rasa Ciobănesc Anatolian

„Totul a început cu un cățel pe care l-am cumpărat de la un cioban din Bistrița. Am dat 500 de lei pe el, bani pe care i-am împrumutat, pentru că treceam printr-o perioadă mai grea. Câinele ăsta mic a venit cumva în momentul potrivit, a fost o formă de alinare pentru mine. Problema a fost că ciobanul m-a păcălit și mi l-a dat mult prea devreme, avea doar trei săptămâni. A trebuit să îl hrănesc cu biberonul, era prea mic să mănânce singur. Chiar și ca să-l aduc acasă a fost o aventură – a trebuit să împrumut o mașină. L-am ținut în apartament, mi-a ros toate cablurile, dar în scurt timp ne-am mutat la țară, unde locuiesc acum. De atunci, lucrurile s-au legat și am descoperit o pasiune care mi-a schimbat viața.”

Pe măsură ce cățelul a crescut, legătura lor a devenit tot mai profundă. Achim a început să investească în rasa Kangal (Ciobănesc Anatolian), să călătorească și să aducă exemplare valoroase, învățând cu fiecare pas tot mai multe despre această rasă nobilă. Astăzi, câinii săi nu sunt doar exemplare impresionante, ci și ambasadori ai rasei în țări precum SUA, Thailanda sau India. Prin dedicarea sa, Achim a atras atenția unor personalități importante, inclusiv a președintelui asociației chinologice din Turcia, Akin Tulubas, care a dorit să-l cunoască personal, admirând atât pasiunea, cât și contribuția sa la promovarea rasei.

În ciuda provocărilor pe care viața militară le presupune, Achim a găsit în creșterea câinilor săi o modalitate de a se reconecta cu natura și de a-și echilibra viața. Creșterea câinilordin rasa Ciobănesc Anatolian a devenit mai mult decât un hobby; a devenit o formă de terapie, o sursă de liniște și stabilitate. Această pasiune a fost esențială mai ales atunci când Achim a fost diagnosticat cu cancer. Deși lupta cu boala a fost una dificilă, plimbările zilnice alături de câini l-au ajutat să își mențină moralul și să își păstreze echilibrul. Afecțiunea necondiționată a câinilor și liniștea naturii i-au oferit forța de a merge mai departe, fiind un sprijin emoțional important în acele momente critice.

Pe lângă activitatea sa de crescător, Achim a devenit o figură recunoscută și pe rețelele de socializare. Prin poveștile sale și pasiunea cu care își prezintă câinii, a atras mii de urmăritori din întreaga lume. Activitatea sa online a contribuit enorm la popularizarea rasei Ciobănesc Anatolian, educând totodată publicul cu privire la responsabilitatea și atenția necesare în creșterea acestor animale. Astăzi, conturile sale de pe rețelele sociale sunt urmărite de oameni din diverse țări, inclusiv fani din India și SUA, care apreciază nu doar câinii, ci și personalitatea lui Achim.

În timp ce stăteam la o cafea pe terasa casei lui de la țară, după ce am făcut cunoștință cu impresionanții săi prieteni patrupezi, telefonul i-a sunat. Era un fan din India, cu care Achim a vorbit într-o engleză impecabilă. „Am învățat engleză singur,” mi-a spus el zâmbind. „A fost nevoie, pentru că dialoghez cu oameni din toată lumea pasionați de acești câini.”

Astfel, Achim Nicolae nu este doar un militar devotat și un crescător de câini talentat, ci și un ambasador al rasei Ciobănesc Anatolian la nivel internațional. El a demonstrat că, indiferent de greutățile vieții, pasiunea și legătura cu animalele pot oferi nu doar alinare, ci și împlinire personală, transformând un simplu hobby într-o poveste de succes.

Voi ce hobby-uri aveți?” Întreabă reprezentanții Forțelor Terestre Române, într-o intervenție dedicată Plutonierul Achim Nicolae din cadrul Batalionului 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | „Cupa Alba Junior”: Tenis Club Sun, șase mici tenismeni pe locurile mari ale podiumului

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | „Cupa Alba Junior”: Tenis Club Sun, șase mici tenismeni pe locurile mari ale podiumului În data de 21 septembrie 2024, în municipiul Alba Iulia, s-a desfășurat „Cupa Alba Junior”, competiție sportivă unde un număr de șase tineri practicanți ai tenisului, aparținând de Tenis Club Sun, au ocupat locuri pe podiumul competițional. „Așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea