Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Ce spune o albaiuliancă despre mobilitatea urbană de la Alba Iulia: ”No, ce ziceți, circulăm mai bine ca înainte sau mai rău?!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Ce spune o albaiuliancă despre mobilitatea urbană de la Alba Iulia: ”No, ce ziceți, circulăm mai bine ca înainte sau mai rău?!”

Proiectele de mobilitate urbană de la Alba Iulia au dat naștere la numeroase controverse în rândul locuitorilor urbei, aceștia reclamând traficul greoi din oraș, înființarea benzii speciale pentru mijloacele de transport în comun și în special reducerea numărului locurilor de parcare.

În spațiul virtual apar tot mai multe postări legate de impactul pe care îl au lucrările de mobilitate asupra vieții de zi cu zi a albaiulienilor, postări care generează zeci, uneori sute de comentarii din partea internauților. Redăm mai jos cum vede o femeie din Alba Iulia modificările aduse de cele mai recente lucrări la infrastructura rutieră a orașului nostru.

Citește și: ȘTIREA TA | Trafic infernal la intrarea în cartierul Ampoi 1 din Alba Iulia: „Evitați imobilitatea urbană, s-a dat drumul la semafoare”

”No, ce ziceți, circulăm mai bine ca înainte sau mai rău?!? Mobilitatea A FOST unul dintre puținele avantaje competitive ale Alba Iuliei. Afacerile mici și mijlocii pe care se bazează economia orașului, conectate organic prin accesibilitate rapidă, supraviețuiau sau chiar prosperau. Pentru că puteai ajunge cu mașina oricând în 10-15 minute, oriunde aveai nevoie în oraș.

NOUL proiect de mobilitate urbana a tăiat efectiv conexiunile existente între noi și orașul nostru, prin desființarea aleatorie a parcărilor, și așa puține, a sensurilor giratorii, a sensurilor de mers, fără a oferi nicio alternativă realistă. Sugrumă și devitalizează activitatea micilor afaceri pe care se bazează mulți albaiulieni în lipsa oportunităților unui oraș mare. Câți dintre noi putem merge să ne facem jobul, să ducem, aducem copiii de la școală, să ne facem cumpărăturile fără mașina proprie? Sau să circulăm toți cu autobuzul, încărcați ca niște măgari ?!?

Era și înainte autobuz, nu l-au inventat acum. Nu era aglomerat, circula repede, eficient. Era o opțiune. Dar nu singura! Acum, prin proiectul ăsta monstru, au creat un trafic de oraș mare, fără a avea beneficiile unui oraș mare ! Alba Iulia nu este un mare centru universitar, să circule zeci de mii de studenți cu autobuzul.

Nu are un mare centru business cu clădiri de birouri cu mii de angajați IT, nu are sedii uriașe de firme, să zici că nu mai încap mașinile pe drum. Și nici parc industrial, cu mii de muncitori navetiști. Suntem tot numa’ noi, ăia dinainte de „mobilizare urbană”.

Deci, pentru cine se prioritizează transportul în comun pe socoteala și nervii noștri?!? De ce ne înghesuim toți pe o singură bandă, pe un singur sens și stăm ca proștii în trafic zeci de minute!?! Că așa vrea primăria să fim și noi în rând cu orașele mari?!?”, a scris albaiulianca pe Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
7 Comentarii

Un comentariu

  1. Avatar

    Bogdan

    24 septembrie 2024 la 8:02

    Mai trebuie sa ne civilizam si noi..
    Cat despre trafic in zona cetate se vede o mare diferenta la mobilitate…
    Nici copii nu trebuie sa i lasi neaparat in poarta scolii, sau cineva sa parcheze in usa magazinului…

  2. Avatar

    Gherghin Calin

    24 septembrie 2024 la 8:02

    Eu nu înțeleg ce a vrut să facă acest primar cu mobilitate urbană Eu cred că a făcut o intenționat să ne îngreuneze viața aveam viață prea ușoară Nu Iar referitor la semafoare toată lumea desființează semafoarele noi le înființăm Eu cred că e absurd Ce a făcut

  3. Avatar

    facsimil

    24 septembrie 2024 la 12:19

    o localitate precum alba iulia NU are nevoie de semafoare.

  4. Avatar

    Stinea

    24 septembrie 2024 la 12:31

    Da,poate „imobilitate urbana” asa era corect intitulat acest proiect. În rest numai de bine! Are grija domn’primar!!! 🤮

  5. Avatar

    Albu Ioan

    24 septembrie 2024 la 13:05

    Vorbim și ne lăudăm cu o așa zisă mobilitate urbană. Încă nu au fost pornite pădurile de semafoare, să vedeți atunci ce (i)mobilitate vom avea! Bravo, administrație locală! Încă o ispravă de toată lauda, pe lângă multe altele!

  6. Avatar

    Dumitrescu Bogdan

    24 septembrie 2024 la 17:09

    Ideea ar fi functionat de minune in orase mari unde ai cu adevarat transport in comun, cu tronsoane de drum pe care se suprapun multe trasee de transport, cu statii in care tot la 2-5 min opreste cate un autobuz. La noi e fara rost. Teoretic s-a dorit ca prin eficientizarea transportului public oamenii sa foloseasca mai mult aceasta varianta si sa renunte la a se deplasa in oras cu masinile proprii. Asta avand ca efect imediat reducerea poluarii.

  7. Avatar

    Șut Vasile

    26 septembrie 2024 la 20:19

    Sunt bune semafoarele dar sa fie sincronizate dar fără asa zise sensuri giratori la fiecare intersecție adică la100 2⁰0m la minim 1km sens girataru serios dar fără trecere de pietoni la10m de sens iar banda pentru transport public unde sunt mai mult de trei benzi pe sens

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Incendiu de vegetație în Lopadea Nouă: Detașamentul de pompieri Aiud intervine alături de SVSU Lopadea

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Incendiu de vegetație în Lopadea Nouă: Detașamentul de pompieri Aiud intervine alături de SVSU Lopadea Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru stingerea unui incendiu de vegetație, alături de SVSU Lopadea, cu 1 APIC ca forță alocată, reiese din primele informații transmise de ISU Alba. Citește și: Ajutoare de urgență și comunitare pentru persoane. Ce sume […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea