Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

FOTO | Ultramaratonistul aiudean Polgar Levente a terminat Tor des Geants 2024, cel mai greu ultramaraton din lume: ”Este un adevărat uriaș, un mare exemplu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ultramaratonistul aiudean Polgar Levente a terminat Tor des Geants 2024, cel mai greu ultramaraton din lume: ”Este un adevărat uriaș, un mare exemplu”

Levente Polgar, ultramaratonistul aiudean, a terminat Tor des Geants 2024, cel mai greu ultramaraton din lume, unde a alergat 330 de kilometri.

Citește și: Înaintea unei noi încercări temerare, mesaj de încurajare pentru Levi Polgar din partea Elisabetei Lipă

”Hopa!… Am făcut-o din nou: Levente Polgar Ioan își încheie al doilea Tor des Géants consecutiv alergând fără braț. Este un adevărat uriaș, un mare exemplu de tenacitate și o sursă de inspirație pentru toți sportivii care doresc să finalizeze marea călătorie TORX!”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a competiției.

În urma participării de anul trecut la Tor de Geants, aiudeanul a intrat în istorie drept singura persoană din lume cu dizabilități care reușește să termine o astfel de cursă.

Citește și: Levente Polgar – ”colosul” din Alba – va da piept din nou cu giganții Italiei, la Tor des Geants 2024. A intrat în istorie drept singura persoană din lume cu dizabilități care a reușit să termine o astfel de cursă

Considerată una dintre cele mai grele curse de trail din lume, cursul Tor des Géants (TDG sau Tor) acoperă 330 de kilometri uluitor cu peste 24.000 de metri denivelări. Începe în Courmayeur, Italia și apoi coboară pe partea de vest muntoasă a Văii Aostei, traversează valea la Donnas, apoi se întoarce pe partea de est la fel de accidentată.

Alergătorii au mers pe trasee la poalele unora dintre cele mai înalte vârfuri de 4.000 de metri din Alpi și au călătorit prin Parcul Național Gran Paradiso și Parcul Regional Mont Avic. Timpul limită pentru acest curs provocator este de 150 de ore.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Imaginile CRUZIMII în Alba: Câini orbi, plini de pureci, ținuți în mizerie și întuneric, salvați de iubitorii de animale. Erau înmulțiți și vânduți în piață

Ziarul Unirea

Publicat

în

Imaginile CRUZIMII în Alba: Câini orbi, plini de pureci, ținuți în mizerie și întuneric, salvați de iubitorii de animale. Erau înmulțiți și vânduți în piață Mai mulți căței, printre care și pui, au fost salvați recent din mâinile samsarilor de către iubitorii de animale din Alba. Patrupedele erau ținute pentru înmulțire și urmau ori să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea