Salvia, planta versatilă care „salvează vieți”. Care sunt beneficiile pentru sănătate
Salvia, planta versatilă care „salvează vieți”. Care sunt beneficiile pentru sănătate
Salvia este o plantă foarte cunoscută de majoritatea oamenilor, datorită beneficiilor importante pe care le are pentru sănătatea organismului. Planta este una versatilă și este folosită inclusiv pentru purificarea spațiilor.
Citește și: Zmeura – Fructul minune bogat în minerale și vitamine valoroase: Beneficii surpinzătoare pentru sănătate
Studiile pe animale au demonstrat că salvia poate lupta împotriva diverselor tipuri de cancer precum cel de colon, ficat sau de piele. In aceste studii s-a demonstrat că extractul de salvie suprima creșterea celulelor canceroase și stimula moartea celulelor. Cu toate acestea, e nevoie de studii mai amănunțe pentru ca concluziile să fie valabile și pentru oameni, notează realitatea.net
Salvia este o plantă cu frunze verzi. Tulpinile sale lungi ajung la peste jumătate de metru înălțime și sunt acoperite de frunze înguste, în formă de lance, cu tulpini argintii. Frunzele măsoară până la 6 centimetri lungime și aproximativ 1,5 centimetri lățime, caracterizate prin culoarea lor verde gri. Frunzele tinere pot avea o nuanță de violet. Salvia poate avea o aromată mai intensă atunci când este uscată.
Salvia este disponibilă pe tot parcursul anului, dar sezonul ei de vârf e la sfârșitul primăverii și în lunile de vară.
Salvia mai e cunoscută și sub numele de salvie de grădină și aparține familiei mentei. Numele său este derivat din corespondentul latin pentru „a fi salvat”.
Cum se poate folosi salvia și care sunt beneficiile ei
Salvia a fost folosită în scopuri medicinale încă de pe vremea faraonilor din Egiptul Antic. A fost numită planta longevității datorită proprietăților sale vindecătoare, capacitatea sa de a preveni infecțiile și pentru că are beneficii și pentru memorie.
Salvia este o sursă excelentă de vitamina K și o sursă de fibre, calciu, fier și mangan. Planta bogată în nutrienți conține, de asemenea, cupru, magneziu, zinc și acizi grași omega-3, precum și urme de vitamine din complexul B și A, folat, vitaminele C și E, beta-caroten, luteină și zeaxantină. Frunzele de salvie conțin flavonoide, uleiuri volatile care includ terpine, acid rosmarinic, taninuri, camfor, salvene, cineol și pinen.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Varza murată este un aliment minune. Cu toate că ne amintim de ea doar ocazional, varza murată se bucură de anumite proprietăţi medicale şi nutriţionale ce merită menţionate. Varza murată este extrem de bogată în vitamina C (mai bogată chiar decât alimentul în stare proaspătă, crudă), vitamină ce oferă protecţie antioxidantă, dar nu numai, ajutând […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 16 ore
14 septembrie – Înălţarea Sfintei Cruci, singura sărbătoare în care se ţine post aspru
-
Opinii - Comentariiacum 7 ore
14 septembrie – Ziua Inginerului Român, o profesie cu tradiție veche în România
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
Varza murată – proprietăţi, leac popular excelent pentru minte, inimă şi… trup
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
12 septembrie: 142 de ani de la nașterea, la Cenade, a marelui Ion Agârbiceanu. Povestea din care s-a inspirat pentru Fefeleaga
-
Opinii - Comentariiacum o zi
13 septembrie: Ziua internaţională a ciocolatei, cel mai iubit gust de pe cele şapte continente
-
Opinii - Comentariiacum o zi
13 septembrie: Ziua Pompierilor din România. Bătălia de pe Dealul Spirii și cum a devenit această zi dedicată pompierilor