Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Sănătatea și natură

Salvia, planta versatilă care „salvează vieți”. Care sunt beneficiile pentru sănătate

Bera Larisa

Publicat

în

Salvia, planta versatilă care „salvează vieți”. Care sunt beneficiile pentru sănătate

Salvia este o plantă foarte cunoscută de majoritatea oamenilor, datorită beneficiilor importante pe care le are pentru sănătatea organismului. Planta este una versatilă și este folosită inclusiv pentru purificarea spațiilor.

Citește și: Zmeura – Fructul minune bogat în minerale și vitamine valoroase: Beneficii surpinzătoare pentru sănătate

Studiile pe animale au demonstrat că salvia poate lupta împotriva diverselor tipuri de cancer precum cel de colon, ficat sau de piele. In aceste studii s-a demonstrat că extractul de salvie suprima creșterea celulelor canceroase și stimula moartea celulelor. Cu toate acestea, e nevoie de studii mai amănunțe pentru ca concluziile să fie valabile și pentru oameni, notează realitatea.net

Salvia este o plantă cu frunze verzi. Tulpinile sale lungi ajung la peste jumătate de metru înălțime și sunt acoperite de frunze înguste, în formă de lance, cu tulpini argintii. Frunzele măsoară până la 6 centimetri lungime și aproximativ 1,5 centimetri lățime, caracterizate prin culoarea lor verde gri. Frunzele tinere pot avea o nuanță de violet. Salvia poate avea o aromată mai intensă atunci când este uscată.

Salvia este disponibilă pe tot parcursul anului, dar sezonul ei de vârf e la sfârșitul primăverii și în lunile de vară.

Salvia mai e cunoscută și sub numele de salvie de grădină și aparține familiei mentei. Numele său este derivat din corespondentul latin pentru „a fi salvat”.

Cum se poate folosi salvia și care sunt beneficiile ei

Salvia a fost folosită în scopuri medicinale încă de pe vremea faraonilor din Egiptul Antic. A fost numită planta longevității datorită proprietăților sale vindecătoare, capacitatea sa de a preveni infecțiile și pentru că are beneficii și pentru memorie.

Salvia este o sursă excelentă de vitamina K și o sursă de fibre, calciu, fier și mangan. Planta bogată în nutrienți conține, de asemenea, cupru, magneziu, zinc și acizi grași omega-3, precum și urme de vitamine din complexul B și A, folat, vitaminele C și E, beta-caroten, luteină și zeaxantină. Frunzele de salvie conțin flavonoide, uleiuri volatile care includ terpine, acid rosmarinic, taninuri, camfor, salvene, cineol și pinen.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

Varza murată – proprietăţi, leac popular excelent pentru minte, inimă şi… trup

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Varza murată este un aliment minune. Cu toate că ne amintim de ea doar ocazional, varza murată se bucură de anumite proprietăţi medicale şi nutriţionale ce merită menţionate. Varza murată este extrem de bogată în vitamina C (mai bogată chiar decât alimentul în stare proaspătă, crudă), vitamină ce oferă protecţie antioxidantă, dar nu numai, ajutând […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea