Rămâi conectat

Actualitate

Ce documente trebuie să aducă părinții la intrarea în colectivitate a copiilor. Avize și adeverințe, de la creșă până la liceu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce documente trebuie să aducă părinții la intrarea în colectivitate a copiilor. Avize și adeverințe, de la creșă până la liceu

Părinții din România au obligația să aducă documente medicale doar pentru înscrierea într-un nou ciclu de învățământ, respectiv creșă, grădiniță, clasa pregătitoare și clasa a IX-a.

Medicul de familie sau cabinetul medical școlar emite documentele medicale necesare, respectiv adeverința medicală, avizul epidemiologic și fișa de vaccinări, doar atunci când copilul începe un nou ciclu de învățământ, adică pentru creșă, grădiniță, clasa pregătitoare și clasa a IX-a.

La înscrierea în creșă ori grădiniță se va prezenta și adeverința medicală de înscriere în colectivitate, conform Ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației nr. 2508/4493 din 2023.

Citește și: VIDEO | Început de an școlar cu dotări noi pentru micuții de la Grădinița cu P.P. nr.9 din Alba Iulia: Ce surprize îi așteaptă pe copii

Mai exact, conform metodologiei din ordinul comun menționat, pentru a înscrie copilul la creșă sau grădiniță, părinții trebuie să prezinte:

-adeverință medicală;
-aviz epidemiologic;
-dovada vaccinărilor.

Părinții care își înscriu copiii în clasa pregătitoare vor aduce documentele necesare de la medicul de familie sau de la cabinetul medical al grădiniței.

Așadar, pentru a înscrie copilul la clasa pregătitoare, părinții trebuie:

-să aducă fișa medicală de la grădiniță și o adeverință medicală, dacă grădinița a avut cabinet medical;
-dacă grădinița nu a avut cabinet medical, părinții vor merge la medicul de familie, de unde vor lua adeverința medicală și dovada vaccinărilor.

În Metodologia privind asistența medicală pentru copii și studenți se specifică și ce acte sunt necesare pentru înscrierea în clasa a IX-a.

Pentru a înscrie copilul la liceu:

dacă elevul a fost la o școală cu cabinet medical, va trebui să aducă fișa medicală de acolo, plus o adeverință medicală eliberată de medicul școlii;
dacă școala nu a avut cabinet medical, pe lângă adeverința medicală de înscriere, trebuie adusă și dovada vaccinărilor eliberată de medicul de familie.
Subliniem că părinții copiilor din celelalte clase nu mai trebuie să aducă aceste documente la începutul anului școlar, evitându-se în acest mod cozile semnificative la cabinetele medicilor de familie.

Școala începe pe 9 septembrie, potrivit calendarului școlar 2024-2025.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din primăvară, 5 milioane de români ar putea plăti facturi duble la energie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Din primăvară, 5 milioane de români ar putea plăti facturi duble la energie Ministerul Energiei a convocat miercuri, 4 septembrie 2024, Comandamentul pentru inventarierea stocurilor de electricitate şi gaze naturale de care vom avea nevoie la iarnă. Autorităţile spun că vom trece de sezonul rece fără teamă că vom tremura în case şi că vom […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea