Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO | Un nou protest al păgubiților din afacerea Parc Residence Alpha, în fața Cabinetului de insolvență Jurj Liliana Mariana

Ziarul Unirea

Publicat

în

LIVE VIDEO | Un nou protest al păgubiților din afacerea Parc Residence Alpha, în fața Cabinetului de insolvență Jurj Liliana Mariana

Păgubiții din afacerea Parc Residence Alpha au organizat joi, 1 august 2024, un nou protest în fața Cabinetului de insolvență Jurj Liliana Mariana.

Păgubiții din afacerea lui Ovidiu Jidveian, Parc Residence Alpha, au ieșit din nou în stradă joi, 1 august 2024, de la ora 10.00, în fața Cabinetului individual de insolvență Jurj Liliana Mariana, de pe strada Gheorghe Șincai nr. 2A, din Alba Iulia.

Citește și: Ovidiu Jidveian, artizanul afacerii Parc Residence Alpha constestă arestul preventiv pentru a treia oară la Înalta Curte

”Dorim să atragem atenția și să expunem deficiențele pe care le-am observat în procedura de insolvență și felul în care ni se pare că asistăm la o înșelătorie planificată cu mare grijă, inclusiv în procedura de insolvență.

În același timp, dorim să aducem la cunoștință „erorile” pe care acest CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENȚĂ JURJ LILIANA MARIANA le comite în cazul PARC RESIDENCE ALPHA din Alba Iulia”, spun oamenii.

Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în perioada 2019 – octombrie 2023, suspectul persoană fizică a promis spre vânzare un număr total de 263 spații locative sau comerciale, deşi Primăria Municipiului Alba lulia autorizase executarea unui proiect imobiliar conținând doar 41 de apartamente, cu spații comerciale şi de alimentație publică, care urmau a fi amplasate în două corpuri de clădire.

Astfel, s-a conturat suspiciunea că, prin inducerea în eroare a unui număr de 201 promitenți cumpărători, suspectul persoană fizică (în cele mai multe ocazii acționând în realizarea obiectului de activitate al dezvoltatorului imobiliar) a reuşit să determine persoanele vătămate să achite sumele totale de 31.486.821,24 lei şi 5.508.377,1 euro, aceasta fiind valoarea prejudiciului total estimat în dosarul penal.

Din raportul de constatare întocmit în cauză rezultă că, în perioada martie 2019-octombrie 2023, din conturile dezvoltatorului imobiliar au fost transferate, prin multiple operațiuni, suma totală de 36.272.353 lei şi 29.999,92 euro către conturile personale ale suspectului persoană fizică, transferurile fiind efectuate cu frecvență aproape zilnică sau săptămânală, la scurt timp după încasarea de către societate a prețurilor vizând spațiile łocative/comerciale promise celor 201 promitenți cumpărători.

Marea majoritate a acestor sume de bani au fost folosite de către suspectul persoană fizică în mod speculativ, pe platforme de tranzacționare specializate în instrumente financiare derivate, operate de brokeri cu sediile în Cipru şi Belize.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Truck Tunning Art 2024: PROGRAMUL celei de-a cincea ediții, din Cetatea Alba Carolina. Camioane spectaculoase, demonstrații incredibile, concerte și tombolă cu premii pentru vizitatori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Truck Tunning Art 2024: PROGRAMUL celei de-a cincea ediții, din Cetatea Alba Carolina. Camioane spectaculoase, demonstrații incredibile, concerte și tombolă cu premii pentru vizitatori A mai rămas puțin peste o săptămână până la unul din cele mai așteptate evenimente ale anului din Cetatea Alba Carolina. Truck Tunning Art revine și anul acesta la Alba Iulia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea