Rămâi conectat

Sport

Marco Musso, noul antrenor principal al Volei Alba Blaj, în stagiunea 2024/2025! Echipa din „Mica Romă” intră în era italiană!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Marco Musso, noul antrenor principal al Volei Alba Blaj în stagiunea 2024/2025! Echipa din „Mica Romă” intră în era italiană!

Volei Alba Blaj, vicecampioana României, schimbă fundamental strategia, noul antrenor principal fiind italianul Marco Musso (37 de ani), asta după un deceniu în care opțiunile au fost antrenori sârbi.

Din 2012, când s-a promovat pe prima scenă, cu excepția numită Marius Macarie, care a activat în eșalonul de debut, pe banca tehnică a formației din Alba au stat doar antrenori proveniți din școala sârbească de volei: Branko Gajic (2013-toamna anului 2014), Darko Zakoč (toamna anului 2014-2021), Stevan Ljubičić (2021-2024). După 3 ani la formația ardeleană, ultimul principal al Blajului a plecat la finele stagiunii trecute în Turcia, la nou-promovata Zeren Spor Kulübü. În campionatul precedent, echipa din „Mica Romă” a terminat pe locul secund în Divizia A1, a cucerit Supercupa României și a evoluat în grupele Champions League.

Fost antrenor principal al echipei Women E-Work Busto Arsizio în perioada 2021-2023 Musso a pregătit-o, din această postură, pe VBC Trasporti Pesanti Casalmaggiore în prima parte a sezonului trecut, iar în partea a doua a stagiunii a activat ca antrenor secund al naționalei de tineret a Italiei, echipă care a câștigat, la începutul lunii iulie, titlul european la categoria sub 22 ani. Volei Alba Blaj va începe pregătirile sub comanda noului antrenor în jurul datei de 15 august, iar zilele viitoare va fi prezentat lotul.

Marco Musso îi va avea în staff pe conaționalii săi Marco Chiodini (31 ani) – antrenor secund și Matteo Angiolini (33 ani) – preparator fizic. Stafful tehnic pentru sezonul 2024/2025: Marco Musso – antrenor principal; Marco Chiodini – antrenor secund; Matteo Angiolini – preparator fizic; Tudor Glogovețan (România, 35 ani) – antrenor secund; Petre Ban (România, 36 ani) – fizioterapeut; Ognjen Marković (Serbia, 29 ani) – statistician.

Suntem convinși că Marco Musso este cea mai bună alegere pentru continuarea proiectului de succes CSM Volei Alba Blaj, iar tehnicianul italian și staff-ul său vor realiza principalele obiective ale clubului nostru pentru sezonul viitor, câștigarea campionatului și a Cupei României, precum și un parcurs cât mai lung în Cupa CEV”, transmit reprezentanții Volei Alba Blaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

Miriam Bulgaru, eliminată în optimile de finală la WTA Iași după ce în turul anterior a realizat cea mai importantă victorie a carierei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miriam Bulgaru, eliminată în optimile de finală la WTA Iași după ce în turul anterior a realizat cea mai importantă victorie a carierei După ce în turul anterior a realizat cea mai importantă victorie a carierei (6-4, 6-2 cu Tatjana Maria, Germania, locul 60 WTA), provocând o mare surpriză, albaiulianca Miriam Bulgaru (CSM Unirea Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea