Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

16 iulie 2024 | Se sărbătorește Sfântul Atinoghen, făcător de minuni

Bera Larisa

Publicat

în

16 iulie 2024 | Se sărbătorește Sfântul Atinoghen, făcător de minuni

În cea de-a 16-a zi a lunii iulie, Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Atinoghen, mare făcător de minuni.

Citește și: Calendar ortodox IULIE 2024: Sfântul ILIE, cea mai importantă sărbătoare a lunii

Sfântul Atinoghen, episcop al Pidahtoei, a trăit în perioada împăratului păgân Dioclețian (284-305), conform crestinortodox.ro. Împreună cu cei zece ucenici ai săi, el s-a retras într-o mănăstire lângă cetatea Sevastiei. Guvernatorul Filomarh i-a cerut să renunțe la credința creștină și să aducă jertfe idolilor, dar Sfântul Atinoghen a refuzat, afirmând că cei care au murit fără să-și trădeze iubirea pentru Hristos au ajuns în Ceruri.

Refuzul său i-a adus chinuri cumplite, iar împăratul a ordonat în cele din urmă ca atât Atinoghen, cât și ucenicii săi să fie decapitați. Înainte de execuție, un înger al Domnului a coborât pentru a-i întări. După ce ucenicii săi au fost uciși, un glas din cer i-a spus Sfântului Atinoghen: „Astăzi, cu Mine și cu ucenicii tăi, vei fi în Rai și toată dorința ta se va împlini”.

După ce a auzit aceste cuvinte, Sfântul Atinoghen și-a plecat capul sub sabie, trecând astfel la cele veșnice. Părticele din moaștele acestui mare sfânt se găsesc în biserica Mănăstirii Stavropoleos din București.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

16 iulie 1054 | Marea Schismă: Evenimentul care a întrerupt recunoașterea reciprocă între Biserica Romei și Biserica Greacă

Bera Larisa

Publicat

în

16 iulie 1054 | Marea Schismă: Evenimentul care a întrerupt recunoașterea reciprocă între Biserica Romei și Biserica Greacă Marea Schismă din 1054 a fost un eveniment care a întrerupt recunoașterea reciprocă între Biserica Romei (creștinismul apusean) și Biserica Greacă (creștinismul de tradiție bizantină). Anul în care s-a petrecut este 1054, deși tensiunile datau de multă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea