Rămâi conectat

Actualitate

După recalcularea pensiilor, o noua majorare, în ianuarie 2025

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După recalcularea pensiilor, o noua majorare, în ianuarie 2025

Legea pensiilor prevede majorarea pensiilor cu rata inflației, plus 50% din câștigul salaria mediu brut pe economie. Astfel, pe lângă recalcularea pensiilor din luna septembrie 2024, pensionarii vor beneficia de o noua majorare din 1 ianuarie 2025.

În ianuarie 2025 pensiile vor crește din nou, deoarece data este prevăzută în noua lege a pensiilor, spune ministrul Muncii. Simona Bucura-Oprescu a fost întrebată, la România TV, care este calendarul, pe termen lung, a creșterii pensiilor.

Citește și: Recalcularea pensiilor 2024, noua formulă de calcul: Orele suplimentare, premiile și cel de-al 13-lea salariu, luate în considerare la recalculare

Ministrul a precizat că mulți au susținut că guvernanții au preluat un mecanism care exista deja în legile anterioare.

„Într-adevăr, am preluat același mecanism care are doi parametri: inflația plus 50% din câștigul salarial mediu brut, dar, partea semnificativă, importantă pentru români pe care noi am adus-o este aceea că am stipulat în textul legii faptul că această majorare se face în luna ianuarie a fiecărui an. Este un câștig important pentru Legea Pensiilor, fiindcă să știți că au fost ani în care nu am avut nicio creștere a punctului de pensie în România sau s-a făcut în septembrie această creștere”, a afirmat ministrul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea