Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

După recalcularea pensiilor, o noua majorare, în ianuarie 2025

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După recalcularea pensiilor, o noua majorare, în ianuarie 2025

Legea pensiilor prevede majorarea pensiilor cu rata inflației, plus 50% din câștigul salaria mediu brut pe economie. Astfel, pe lângă recalcularea pensiilor din luna septembrie 2024, pensionarii vor beneficia de o noua majorare din 1 ianuarie 2025.

În ianuarie 2025 pensiile vor crește din nou, deoarece data este prevăzută în noua lege a pensiilor, spune ministrul Muncii. Simona Bucura-Oprescu a fost întrebată, la România TV, care este calendarul, pe termen lung, a creșterii pensiilor.

Citește și: Recalcularea pensiilor 2024, noua formulă de calcul: Orele suplimentare, premiile și cel de-al 13-lea salariu, luate în considerare la recalculare

Ministrul a precizat că mulți au susținut că guvernanții au preluat un mecanism care exista deja în legile anterioare.

„Într-adevăr, am preluat același mecanism care are doi parametri: inflația plus 50% din câștigul salarial mediu brut, dar, partea semnificativă, importantă pentru români pe care noi am adus-o este aceea că am stipulat în textul legii faptul că această majorare se face în luna ianuarie a fiecărui an. Este un câștig important pentru Legea Pensiilor, fiindcă să știți că au fost ani în care nu am avut nicio creștere a punctului de pensie în România sau s-a făcut în septembrie această creștere”, a afirmat ministrul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea