Cum va fi VREMEA în luna FEBRUARIE 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni
Cum va fi VREMEA în luna FEBRUARIE 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni
ANM a actualizat prognoza pentru următoarea perioadă și au dezvăluit cum va fi ultima lună de iarnă. Specialiștii ANM anunță un februarie 2024 istoric în România, cu temperaturi la care nimeni nu s-ar fi așteptat. Cum se încheie iarna la noi în țară și la ce trebuie să ne așteptăm.
Cum va fi vremea în februarie în România
În perioada următoare, între 29 ianuarie și 11 februarie, se așteaptă o creștere a regimului termic în diverse regiuni din România, conform estimărilor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). În particular, zonele precum Oltenia, Dobrogea, Banat și Muntenia vor experimenta temperaturi maxime situate în jurul valorilor de 14-15 grade Celsius. Cu toate acestea, notăm că probabilitatea apariției precipitațiilor rămâne ridicată pe întregul interval de prognoză.
Conform prognozei elaborate de specialiștii de la AccuWeather, februarie 2024 ar putea fi caracterizată prin absența aproape totală a zăpezii. În contrast cu experiențele anterioare, în care luna februarie aducea adesea zăpadă, se pare că în acest an, acest element va fi în mod semnificativ mai puțin prezent.
Conform datelor AccuWeather, luna februarie aduce României un regim solar abundent, temperaturi mult peste media perioadei și o aproape absență a precipitațiilor. Această schimbare neobișnuită în condițiile meteorologice atrage atenția asupra posibilelor consecințe asupra mediului și activităților cotidiene, subliniind natura imprevizibilă a schimbărilor climatice.
Săptămâna 29 ianuarie 2024 – 05 februarie 2024 se anunță a fi caracterizată de temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile extracarpatice. Această schimbare în regimul termic sugerează o perioadă de iarnă mai blândă, cu efecte notabile în special în zonele situate în afara Carpaților.
În ceea ce privește regimul pluviometric, se așteaptă o distribuție inegală a precipitațiilor. Zona Munților Apuseni și jumătatea nordică a Carpaților Orientali vor experimenta excedente de precipitații, în timp ce regiunile extracarpatice vor resimți un deficit pluviometric. În restul țării, se preconizează că cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de media normală pentru acest interval.
Săptămâna 05 februarie 2024 – 12 februarie 2024 aduce cu sine o continuare a temperaturilor medii mai ridicate, în special în regiunile extracarpatice și local în cele vestice, nord-vestice și centrale ale României.
Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, accentuându-se în zonele montane, în timp ce restul teritoriului se va confrunta cu precipitații apropiate de normalul pentru această perioadă.
În perioada 12 februarie 2024 – 19 februarie 2024, temperatura medie a aerului va fi în general apropiată de valorile specifice acestui interval. Cu toate acestea, se anticipă posibile ușoare scăderi în zonele montane și creșteri ușoare în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va înregistra excedente în regiunile vestice, nordvestice și centrale, cu accent pe zonele montane, iar în restul țării se va menține aproape de normal.
În săptămâna 19 februarie 2024 – 26 februarie 2024, mediile valorilor termice vor reveni în jurul celor specifice pentru această perioadă, acoperind întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații, estimate pentru acest interval, vor indica o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării, accentuând caracterul neobișnuit al condițiilor meteorologice pentru luna februarie.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Calendarul foilor de ceapă 2025: Obicei păstrat cu sfințenie de bătrânii din satele românești. Cum se pot prevedea lunile din an care vor fi aducătoare de ploi și în care va fi secetă
Calendarul foilor de ceapă 2025: Obicei păstrat cu sfințenie de bătrânii din satele românești. Cum se pot prevedea lunile din an care vor fi aducătoare de ploi și în care va fi secetă Calendarul foilor de ceapă, un obicei păstrat cu sfințenie de bătrânii din satele românești în care agricultura reprezintă încă o îndeletnicire de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
MESAJE DE ANUL NOU 2025. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pe care le puteţi trimite celor dragi de Revelion
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
VIDEO: Minune de Bobotează. În fiecare an, apele râului Iordan, în care a fost botezat Iisus Hristos, își schimbă cursul
-
Actualitateacum 4 zile
Model de FELICITARE de ANUL NOU. Mesaje și URĂRI care pot fi transmise prin SMS de Revelion
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Obiceiuri şi tradiţii de Anul Nou: Pluguşorul, Capra, umblatul cu Ursul, Sorcova. Cele mai frumoase obiceiuri din ţara noastră
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Mesaje de Sfântul Vasile 2025. SMS-uri, URĂRI și FELICITĂRI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc ziua numelui
-
Ştirea zileiacum 3 zile
Vine popa cu botezul! Câștig spiritual sau cheltuială materială?