VIDEO | Școala Avram Iancu, din Zlatna, redeschisă după reabilitare: Prima școală din județ cu lift pentru persoane cu dizablități, laboratoare moderne, toate condițiile pentru o școală SMART
VIDEO | Școala Avram Iancu, din Zlatna, redeschisă după reabilitare: Prima școală din județ cu lift pentru persoane cu dizablități, laboratoare moderne, toate condițiile pentru o școală SMART
Scoala Gimnazială „Avram Iancu” din orașul Zlatna, și-a redeschis porțile luni, 8 ianuarie 2024, după aproximativ 3 ani de începerea lucrărilor de modernizare și reabilitare.
Investiția, cu o valoare totală de 13.041.682 de lei, reprezintă un pas semnificativ către îmbunătățirea calității educației și a infrastructurii școlare în oraș.
Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat oficialități, precum președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel, prefectul Nicolae Albu, Inspectorul General al Inspectoratului Școlar Alba, profesorul Cornel Sandu, reprezentantul Agenției pentru Dezvoltare Regională, Simion Cretu și primarul Zlatnei, Silviu Ponoran. De asemenea, au fost prezenți și profesori și învățători din școala Avram Iancu, alături de elevi, care vor beneficia direct de pe urma modernizării.
Proiectul, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, a fost implementat cu succes de către UAT Oras Zlatna în perioada 21.12.2020-31.12.2023. Obiectivul general al acestui demers a fost creșterea gradului de participare la educație și îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale în Zlatna, prin modernizarea Școlii Gimnaziale Avram Iancu.
Elevii și profesorii se vor bucura acum de facilități modernizate, inclusiv 25 de table interactive, 22 de videoproiectoare, 42 de calculatoare, 10 ecrane de proiecție, 16 laptopuri, două frigidere și 17 aparate multifuncționale. De asemenea, sala de sport va fi echipată cu patru bănci pentru gimnastică și alte dotări esențiale pentru pregatirea sportivă.
Din valoarea totală a proiectului, 11.085.430 de lei au provenit ca finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europene, arătând angajamentul acesteia în promovarea educației și dezvoltării regionale.
Citește și: E jale! TAXE și IMPOZITE noi sau majorate de Guvern pentru 2024 – anul în care „nu cresc taxele și impozitele!”
Primarul a declarat pentru ziarulunirea.ro că școala poate funcționa ca una normală, dar și ca una SMART, beneficiind de toate facilitățile:
„Sala de informatică dispune de 30 de calculatoare, o tablă specială petru învătare interactivă, există și un laborator de chimie. Este amenajată și o sală de mese dotată cu toate utilitățile necesare. În plus, instituția dispune de săli profesorale complet echipate, inclusiv 22 de săli cu iluminare specială adaptată nevoilor, care pot fi utilizate ca săli SMART.
Pentru a asigura accesul persoanelor cu dizabilități, au fost amenajate rampe speciale, toalete prevăzute cu butoane de panică și un lift care facilitează accesul elevilor la toate nivelurile instituției. Școala are în prezent aproximativ 400 de elevi.”
Obiectivul general al inițiativei a fost creșterea gradului de participare la educație, facilitând în același timp accesul la aceasta și îmbunătățirea infrastructurii educaționale în orașul Zlatna. Implementarea la nivel național a fost gestionată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar la nivel regional de ADR Centru, organism intermediar care a monitorizat proiectul în regiunea Centru.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii