Pensii 2024: Cu ce procent se va majora punctul de pensie și pensia minimă din anul următor
Pensii 2024: Cu ce procent se va majora punctul de pensie și pensia minimă din anul următor
Premierul Marcel Ciolacu, alături de mai mulți miniștri, se vor afla, la sfârșitul lunii curente, într-o vizită oficială la Bruxelles, unde se vor întâlni pentru a discuta despre reforma sistemului public de pensii din România.
Citește și: PENSII 2023| Cum poți afla vechimea în muncă și când pot ieși la pensie. PLATFORMĂ online, lansată de Casa de Pensii: Care sunt pașii de urmat
Se anunţă schimbări iminente în formula de calcul a pensiilor, se anunţă majorări semnificative în așteptare pentru pensionari, dar totul se va decide la finalul acestei luni la Bruxelles. Această întâlnire este așteptată cu mare interes, deoarece există diverse ipoteze cu privire la creșterea pensiilor, programată să aibă loc cel mai probabil la 1 ianuarie 2024. Chiar dacă Ministerul Muncii încă lucrează la elaborarea noii legi în acest sens, guvernanții au anunțat că sunt în plan majorări considerabile, scrie RomaniaTV.
Potrivit informațiilor disponibile, se preconizează că pensia minimă ar crește de la 1.125 lei la 1.350 lei, iar punctul de pensie ar urca de la 1.785 lei la 2.142 lei. Această veste a fost primită cu așteptare și entuziasm de către milioane de pensionari din România.
Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii, a făcut acest anunț referitor la majorarea pensiilor pentru a corecta inechitățile existente în sistemul actual. El a subliniat că nicio pensie nu va înregistra scăderi și că majoritatea pensiilor trebuie să crească pentru a atinge un cuantum mai mare și a elimina inechitățile.
Citește și: PENSII 2023: Cine poate cumpăra vechimea în muncă, cât costă un an de vechime și ce documente sunt necesare
Cu toate acestea, există și provocări în implementarea acestor majorări. Baciu a menționat că, deși există un mecanism clar prevăzut în lege pentru indexarea pensiilor, este prematur să discutăm despre aceste schimbări începând cu 1 ianuarie 2024. Cu toate acestea, se preconizează că mecanismul va acoperi inflația și creșterea salariului mediu brut, astfel încât pensiile să fie corelate cu necesitățile din sistem.
Este evident că această reformă va necesita un efort suplimentar la bugetul de pensii pentru a asigura creșterea pensiilor și eliminarea inechităților existente. Dar, în final, pensionarii trebuie să beneficieze de un sistem echitabil și de un nivel de trai decent.
Sursa: romaniatv.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan