Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: PNL și PSD își predau ștafeta incompetenței. Ciucă lasă locul lui Ciolacu, după un mandat eșuat și dezastruos pentru români

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: PNL și PSD își predau ștafeta incompetenței. Ciucă lasă locul lui Ciolacu, după un mandat eșuat și dezastruos pentru români

PNL și PSD își predau în aceste zile ștafeta incompetenței, într-o rocadă guvernamentală care seamănă cu un teatru comic jucat de niște politruci care au aruncat România în haos și în criză. Nicolae Ciucă îi pasează lui Marcel Ciolacu Guvernul, după un mandat eșuat și dezastruos pentru țară și pentru români. Dacă de la generalul Ciucă am avut așteptări minime, de la Marcel Ciolacu nu avem nicio așteptare pentru că, atât el, cât și „specialiștii” pe care și-i propune în Guvern, sunt niște copii, la fel de incompetente, ale miniștrilor precedenți.

Țara este într-o criză socială și economică atât de profundă încât viitorul premier, Marcel Ciolacu, și incompetenții săi nu vor avea ce să strice. Dar să nu ne bucurăm prea repede pentru că PSD a fost mereu plin de surprize.

Guvernarea actuală PNL – PSD este poate cea mai toxică din perioada postdecembristă și a reușit performanța de a puncta câte un eșec la toate capitolele. Deficitul a explodat, iar statul a ajuns să se împrumute cu sume record pentru a acoperi găurile din buget. PSD și PNL au umflat din pix bugetul cu 30 de miliarde de lei, iar acum încearcă să acopere urmele incompetenței prin împrumuturi enorme.

Ratele românilor la bănci s-au dublat, iar prețurile la alimente, servicii și utilități sunt cele mai mari din ultimii 20 de ani.

În tot acest timp, PNL și PSD, în frunte cu Ciucă și Ciolacu, s-au preocupat să își împartă funcții și sinecuri, dar și să protejeze pensiile nesimțite ale specialilor României. Premierul Ciucă, posesor de pensie specială în valoare de peste 18.000 de lei, a amânat reforma sistemului de pensii cu riscul de a pierde banii europeni pentru autostrăzi, școli și spitale din PNRR. Sumele de la Uniunea Europeană sunt blocate până când Marcel și Nicu vor decide dacă aleg să îi protejeze în continuare pe cei cu pensii nesimțite de mii de euro sau reformează sistemul pensiilor și creează echitate între pensionarii români.

PNL și PSD nu au uitat să umilească dascălii pe care i-au ținut în stradă trei săptămâni până să le ofere o soluție acceptabilă. O guvernare formată din analfabeți funcționali a bulversat întregul sistem educațional: examenele au fost deja amânate și elevii au pierdut timp prețios pentru pregătire.

În județul Alba, marile proiecte, precum centura de nord a Municipiului Alba Iulia, rămân doar la nivel declarativ. Acest proiect a fost anunțat de liberali mai întâi prin PNNR, apoi prin Programul Național „Anghel Saligny”, însă se pare că nu are nicio șansă să intre prea curând în finanțare. Cu toate acestea liberalii din Alba s-au lăudat cu el pentru că nu i-a durut gura sau poate că și pe ei i-au mințit Nicu și Marcel sărindu-i la împărțirea banilor (pe criterii politice) din „Anghel Saligny”.

Viitorul nu arată bine după rocada guvernării. PNL și PSD își pasează, de fapt, ștafeta incompetenței, urmând să ne așteptăm la noi furturi nesimțite din banii publici, la promovarea prietenilor politici și a membrilor de partid în sinecuri și în posturi călduțe, dar mai ales la multă incompetență și mult haos.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Echipamente digitale pentru școala gimnazială „Simion Lazăr” din Lunca Mureșului: Investiție de peste 90.000 de lei 

Bera Larisa

Publicat

în

Echipamente digitale pentru școala gimnazială „Simion Lazăr” din Lunca Mureșului: Investiție de peste 90.000 de lei Administrația comunei Lunca Mureșului, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea infrastructurii digitale a școlii gimnaziale „Simion Lazăr”.  Citește și: Modernizarea și reabilitarea energetică a dispensarului uman din comuna Șpring, printr-o finanțare PNRR. Licitația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea