VIDEO| Expoziție stradală inedită cu portretele realizate de Georgeta Țălnar, la Centrul Cultural Augustin Bena din Alba Iulia: ”Nu duci cu tine decât ceea ce dăruiești”
VIDEO| Expoziție stradală inedită cu portretele realizate de Georgeta Țălnar, la Centrul Cultural Augustin Bena din Alba Iulia: ”Nu duci cu tine decât ceea ce dăruiești”
Cei care trec până la începutul lunii iunie prin fața Centrului de Cultură Augustin Bena, au ocazia să admire o expoziție cu operele realizate de regretata Georgeta Țălnar. Zeci de portrete sunt expuse pe stradă de-a lungul gardului instituției.
”Mulțumim Centrului de Cultură că a făcut posibilă această expoziție și acestă bucurie pentru familia noastră și ne bucurăm că valoarea mamei noastre a rămas și post-mortem. Sunt convinsă că toată familia noastră și cei care au cunoscut-o pe mama, poartă o mare mare bucurie și o onoare pentru că și după atâția ani, după 6 ani mai exact, de la trecerea în neființă a mamei, aceste lucrări au rămas aici să îi certifice valoarea ca artist și ca om extraordinar.
Expoziția se defășoară sub egida și sub moto-ul pe care mama obișnuia să îl transmită ”nu duci cu tine decât ceea ce dăruiești”. Mama a lăsat multă artă și îi mulțumim pentru asta și pentru bucuria pe care ne-a adus-o și de dincolo de nori”, a transmis Sendy Țălnar.
Geta Țălnar a încetat din viață în urmă cu 6 ani, la vârsta de 56 de ani, în urma unei boli necruțătoare. Soția fostului dinamovist Cornel Țălnar era pasionată de pictură (portret) și practica sportul. Geta Țălnar a desenat foarte mult omul.
Pasiunea ei era însă portretul. Studia oamenii, mâinile oamenilor, expresia feței lor, dar, în egală măsură surprindea și căldura din ochii bătrânilor și mâinile lor tăcute. Lucrările ei exprimă trăirile profunde pe care le-a avut și starea de spirit în care se afla. Se inspira foarte mult din realitate, din ce simțea, din trăirile din timpul zilei, din oamenii cu care interacționa.
Multe desene realizate în 2016 simbolizau o femeie care stă în anumite poziții, cu o trăire interioară intensă, probabil durere, și de fiecare dată deasupra ei apărea o mână salvatoare care o proteja, o liniștea, care îi transmitea, cumva, că va fi bine. Se inspira din viața de zi cu zi sau din vise.
Tablourile artistei sunt lucrate în acuarelă, ulei, cărbune, creion, a făcut schițe cu pixul și cea mai inovatoare posibilitate de desen, în cafea.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii