FOTO VIDEO| „Dorel” a mânjit cu NOROI fațada Palatului Principilor din Alba Iulia: Recepția lucrărilor s-a făcut abia acum două zile
„Dorel” a mânjit cu NOROI fațada Palatului Principilor din Alba Iulia: Recepția lucrărilor s-a făcut abia acum două zile
O conductă de apă spartă de către „Dorel” a murdărit o porțiune proaspăt renovată a Palatul Principilor din inima cetății Alba Carolina.
Așa cum reiese și din imagini, pereții au fost mânjiți cu noroi în urma gafei petrecute.
Palatul Principia va deservi drept muzeu, urmând ca treptat să fie „populat” cu diferite exponate, totodată dorindu-se să fie folosite și metode și tehnici moderne pentru a atrage în special publicul tânăr pentru a vizita muzeul.
Una dintre ideile de a atrage tinerii și micii turiști este folosirea unor echipamente VR pentru ca vizitatorii să aibă parte de un tur în care să informațiile prezentate să fie cât mai explicite.
În cadrul Palatului Principilor va fi înființat și Centrul Cultural „CREATIV” Alba lulia – Direcție de Cultură cu scopt de promovare a culturii și artei naționale și universale și de a contribui activ la promovarea și valorificarea patrimoniului cultural și stimularea creativității contemporane.
Muzeul va fi subordonat Consiliului Local și va avea un personal de 21 de angajați. Scopul acestui muzeu este de a administra, conserva, restaura și pune în valoare patrimoniul muzeal și de a coordona activitatea de cercetare științifică.
Palatul Principilor, ridicat în secolul al XV-lea, este considerat de către specialiști cea mai importantă clădire administrativă din Transilvania și îmbină mai multe stiluri arhitectonice: gotic, renascentist și baroc.
Edificiul emblematic din Cetatea Alba Iulia şi-a trăit gloria în vremea Principatului Transilvaniei, când timp de peste 150 de ani (1541-1699), soarta regiunii a fost dirijată de la Alba Iulia.
Palatul din zilele noastre, aflat în stare de conservare, reprezintă cam 2/3 din ceea ce a fost în epoca premodernă reşedinţa principilor Transilvaniei. Chiar şi astfel segmentat, Alba Iulia are în acest ansamblu un monument unic în Transilvania.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii