Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Mihaela Popa (CS Unirea Alba Iulia), în premieră campioană națională la marș, 35 km, în Slovacia!

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Mărșăluitoarea Mihaela Popa (fostă Acatrinei), legitimată la CS Unirea Alba Iulia/ CSM Unirea Alba Iulia, a devenit în premieră campioană națională a României, în proba de 35 kilometri marș.

Concursul s-a disputat în Slovacia, la Dudince, în cadrul World Athletics Race Walking Tour Gold Level Meeting, o competiție la care au participat peste 230 de sportivi din 30 de țări. În cursa în care dubla campioană mondială, Kimberly Garcia Leon (Peru) a bătut recordul mondial la 35 km marș (timpul 2:37.44), Mihaela Popa s-a clasat pe locul 23 la general, cucerind titlul națjonal, cu rezultatul de 3:15:56, asta după ce, în urmă cu trei săptămâni, la Timișoara, a luat medalia de aur pe distanța de 20 kilometri.

Colega sa de club, Ana Rodean, a abandonat la jumătatea cursei, kilometrul 18. Pe podium s-au mai clasat Sorana Țuțu și Mihaela Pușcașu (ambele CS Universitatea Reșița), la senioare fiind 6 atlete din România.

“O cursă istovitoare în care Ana și-a dorit un nou record național, care după pregătirea pe care a făcut-o era perfect realizabil. A forțat însă prea mult pe prima parte a cursei și apoi dându-și seama ca nu va reuși, a renunțat și a abandonat. Mihaela, cu mult efort și sacrificiu, a reușit să-și adjudece un nou titlu foarte muncit, primul pe această distanță”, a transmis antrenorul Gabriel Avram (CS Unirea Alba Iulia).

Următoarea întrecere va fi în 9 aprilie, în Antalya, Campionatele Balcanice, cu Mihaela Popa pe distanța de 20 kilometri marș și Alexandra Maria Cristea (CS Unirea Alba Iulia/ LPS Alba Iulia), pe distanța de 10 kilometri junioare 1 (este campioană națională la Under 20).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Energia Săsciori, primul eșec din retur, la Stremț | Victorii externe pentru Inter Unirea și Hidro Mecanica Șugag

Dan HENEGAR

Publicat

în

În etapa a 26-a a Ligii 4 se remarcă acel 32-0 realizat de Performanța Ighiu, un scor record cu „lanterna roșie”. Voința Stremț a produs primul eșec din retur pentru Energia Săsciori, în final marcând și portarul Dragoș Pop. Liderul CIL Blaj a învins 13-0 pe CS Zlatna. Spicul Daia Română s-a impus în prelungiri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea