Rămâi conectat

Ştirea zilei

Femeia omorâtă de o haită de câini în Bucureşti, organizatoarea concursului Maraton Roșia Montană. Ieșise la alergat lângă Lacul Morii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Femeia omorâtă de o haită de câini în Bucureşti, organizatoarea concursului Maraton Roșia Montană. Ieșise la alergat lângă Lacul Morii

O femeie de 44 de ani a murit, sâmbătă dimineață, după ce a fost mușcată de câini fără stăpân în zona Lacul Morii, din Sectorul 6, din București. Femeia a supraviețuit anul trecut în urma unui atac al maidanezilor.

Ana Oros Daraban este femeia care a fost ucisă în timp ce alerga în zona Lacul Morii din Bucureşti. Tânăra era organizatoarea concursului Maraton Roșia Montană și era angajată ca expert în cadrul Direcţiei de Mediu a Primăriei Capitalei.

Sâmbătă dimineaţă, femeia a ieşit la alergat în zona Lacul Morii şi, la un moment dat, a ajuns pe un câmp din zonă, acolo unde a fost atacată de câini. Din nefericire, rănile suferite i-au fost fatale.

Ana Oros Daraban, în vârstă de 44 de ani, era membra unui club sportiv din Bucureşti, voluntar la mai multe asociaţii şi ONG-uri care se ocupă de protecţia mediului înconjurător.

Echipa sportivă la care Ana era membră a postat un mesaj de condoleanţe pe aceeaşi reţea de socializare. „Dragi prieteni! Cu regret vă anunț că iubita noastră colegă Ana Oros nu mai este printre noi. Ca o ironie a sorții astăzi a fost mușcată și omorâtă în același loc și de aceeași câini (se pare)“.

Ana a trecut printr-un episod dramatic asemănător şi în luna aprilie a anului trecut, atunci când a fost atacată de câini în aceeaşi zonă. Femeia a fost salvată din colţii animalelor de doi biciclişti, care treceau prin zonă. Femeia a ajuns la spital cu răni la cap, la mâini şi la picioare şi a fost operată de urgență.

Potrivit autorităţilor, câinii au ieșit din curţile oamenilor și au fost ridicați atunci de către lucrătorii primăriei pentru că deținătorii nu aveau acte.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au precizat că Poliţia Locală sprijină ASPA şi au acţiuni săptămânale împreună. Anul trecut echipele au fost însoţite de poliţiştii locali în zona Giuleşti Sârbi, în cadrul campaniei de conştientizare a sterilizării animalelor.

Aproape zilnic poliţiştii locali solicită intervenţia celor de la ASPA pentru a captura câinii fără stăpân, în special din zone aflate la graniţa cu comunele limitrofe.

Anul trecut, au fost trimise 53 de notificări, iar de la începutul lui 2023 – alte 36.

8 câini identificați pe câmp

Problema câinilor maidanezi nu este doar a Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), ci şi a Poliţiei, a declarat purtătorul de cuvânt al ASPA, Cătălina Trănescu.

Potrivit acesteia, echipajele ASPA încearcă să captureze câinii care au ucis-o pe femeie.

„Au fost identificaţi undeva la aproximativ opt câini pe câmp. Echipajele noastre, care sunt dotate cu puşcă, cu tranchilizant, sunt în încercarea de a face aceste capturări, însă, fiind un teritoriu atât de mare, atât de vast, este o operaţiune extrem de dificilă. Am identificat şi puiuţi ai acestor câini”, a mai declarat Cătălina Trănescu.

Ea a adăugat că, din aprilie 2022, când femeia decedată sâmbătă a mai fost atacată de maidanezi în această zonă, până în prezent, ASPA a ridicat peste 120 de câini fără stăpân.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de UMANITATE la Alba Iulia: Șoferul unui autobuz a oprit în trafic pentru a salva un cățel care umbla dezorientat printre mașini

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de UMANITATE la Alba Iulia: Șoferul unui autobuz a oprit în trafic pentru a salva un cățel care umbla dezorientat printre mașini Un șofer de autobuz din Alba Iulia a dat dovadă de umanitate marți, în timp ce se afla în trafic, pe linia 103, Centru- Cetate. Mihai a oprit pentru a ajuta un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea