16 ianuarie | Ziua statului degeaba, sărbătorită în toată lumea
16 ianuarie | Ziua statului degeaba, sărbătorită în toată lumea
Marți, 16 ianuarie, este Ziua Internaţională a Statului Degeaba. Se spune că această zi a fost creată în urmă cu 40 de ani de editialistul Harold Pullman Coffin, de la San Fracisco Examiner, scrie CNBC. Cu toate acestea, ea este sărbătorită încă din 1973 pentru a exista o zi „în care să ne concentrăm pe noi înşine”.
În 1972, jurnalistul Harold Pullman Coffin a propus ”Ziua națională a statului degeaba” ca un ”non-eveniment” care trebuie să fie observat – prin a nu face nimic – în fiecare 16 ianuarie. Anul următor, ”Ziua națională a statului degeaba” a fost inclus în ”Calendarul evenimentelor lui Chase”, o publicație care marchează ocaziile anuale începând cu anii 1950. Această zi naţională este sponsorizată de propria ”fundație a Zilei naționale a statului degeaba” a lui Coffin. În mod surprinzător, nu se poate găsi nimic despre această organizație. În ceea ce privește titlul, nici măcar nu are un site web.
În mod fundamental, #NationalNothingDay este un act de rebeliune. Ceea ce a început ca un comentariu ironic la adresa tuturor zilelor noi din an s-a transformat curând în ceva mai mult decât atât.
Ziua Statului Degeaba este în prezent o oportunitate de a ne lua puţin timp liber. Această zi este ocazia perfectă pentru a încetini puţin ritmul şi a face un bilanţ, potrivit daysoftheyear.com.
Iată un fapt care poate părea să denote ideea de ”nimic”. Ziua Martin Luther King cade în a treia zi de luni din ianuarie, una din șapte ani. Evenimentul este concomitent cu ”Ziua națională a statului degeaba”, care ar părea să dea naştere ideii că nu se întâmplă nimic în fiecare an de „Ziua națională a statului degeaba”. Din moment ce MLK este sărbătorită pentru activismul său non-violent în timpul mișcării pentru drepturile civile, mulți ar putea respinge ideea de nimic în această zi particulară.
Istoria este plină de dezbateri între filozofi și scriitori cu privire la studiul ”nimicului”. Ce este nimic? Pentru a răspunde la întrebarea despre nimic, trebuie să găsești sensul nimicului. Chiar și adevărata natură a ”nimicului” în spațiul cosmic provoacă dezacorduri între experți, deoarece mulți susțin că și un spațiu adevărat lipsit de nimic nu este nimic, deoarece în spațiu există particulele cuantice chiar și fără gravitație.
Promovarea zilei este oarecum contradictorie, deoarece ziua este menită ca un ”non-eveniment”, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să fie văzută ca un eveniment și se referă la un lucru fără importanță, consecință sau interes.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 În dupa-amiaza de 23 noiembrie, în iarna anului 1918, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, un aparat de zbor pilotat de un erou trecut apoi în uitare şi […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii