Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia a sărbătorit 30 de ani de existență: Mai multe distincții aniversare au fost oferite în semn de recunoștință

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia a sărbătorit 30 de ani de existență: Mai multe distincții aniversare au fost oferite în semn de recunoștință

Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, cunoscut și ca fostul Teatru Caragiale a aniversat 30 de ani de activitate, prin decernarea a mai multe distincții aniversare membrilor.

Evenimentul prilejuit de împlinirea a 30 de ani de existență a Casei de Cultură a Studenților a făcut ca foaierul fostului Teatru Caragiale să devină neîncăpător. Persoane și instituții, împreună cu care s-a scris istoria Casei în acești treizeci de ani, au creat o atmosferă vibrantă și neprotocolară. Foști directori ai instituției, actuali și foști colaboratori – care au instruit generații și au marcat destine, artiști care s-au format și pe scena sau în cercurile CCS (fie că vorbim de folclor, folk sau muzică ușoară) și care au reprezentat cu succes instituția de-a lungul timpului, dar și reprezentanți ai instituțiilor partenere, au vorbit sau au fost amintiți cu emoție, casa de cultură oferindu-le, în semn de recunoștință, distincții aniversare.

Au fost prezenți: Bogdan Presecan, căruia i-a fost înmânată distincția acordată, post-mortem, tatălui său, Augustin Presecan, primul director al Casei de Cultură a Studenților Alba Iulia, Ioan Gânfălean și Adrian Iodi, foști directori ai instituției, Viorel Cioflică – folk și teatru, Gheorghe Cărpinișan – instructor coregraf de folclor, Liviu Trifu (trupa FAO) – muzică folk – rock, trupa rock Propaganda – prin reprezentant, Silvan Stâncel – muzică și grup folk, Alin Ignat și Antinia Simion – muzică ușoară, Adrian Țiboc, Simona Niculeasă și Florin Covaciu, Cristian Fodor – folclor, părintele Nicolae-Călin Bulac – dirijorul Corului de copii „Theotokos”, Sultana Opruța, care a primit distincția acordată, post-mortem, soțului ei, Dan Opruța, important colaborator al casei de cultură în perioada în care a condus DJST Alba.

Instituțiile partenere prezente: Universitatea ”1 Decembrie 1918”, reprezentată de prof. univ. dr. Daniel Breaz, rector, care a vorbit despre excelenta colaborare inter – instituțională din cei 30 de ani, Liga Studenților din Universitatea ”1 Decembrie 1918” – reprezentată de Mălina Bogdan, președinte, DJST Alba – prin Adriana Gruiță, Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba – reprezentată de directorul Silvan Stâncel, Fundația Comunitară Alba – prin Dorin Sava, Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia – reprezentat de prof. Daniel Fonoage, director, Instituția Prefectului – reprezentată de subprefectul Corneliu Mureșan.

Un moment aparte l-a constituit înmânarea distincțiilor aniversare unor actuali angajați ai casei de cultură – Daniela Irimie, Camelia Jurca, Ion Romcea și Ioana Marin – toți cu o însemnată vechime în instituție, Daniela Irimie fiind aici din 1992, anul fondării CCS. Evenimentul s-a încheiat în sunetul colindelor, aduse celor prezenți chiar de directorul casei de cultură, binecunoscutul cantautor Gino.

”Casa de Cultură a Studenților are prezent și viitor pentru că generațiile de dinainte au sădit, crescut și perpetuat spiritul cultural al instituției. Le suntem recunoscători tuturor celor care au fost prezenți la eveniment, dar în egală măsură și celor care fie nu au reușit să ajungă, fie au fost dificil de găsit, mulți fiind plecați din județ sau chiar din țară. Vom continua în perioada următoare să-i contactăm și să le mulțumim celor împreună cu care s-a scris istoria casei de cultură” – Gheorghe Berghian, directorul instituției. Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în cadrul Anului European al Tineretului în România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tradiţii şi obiceiuri de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii. Cum a ajuns această zi liberă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii • Semnificația zilei de 1 Mai și scurte repere istorice. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea