Rămâi conectat

Actualitate

Congresul UDMR a reunit toată spuma politichiei noastre

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Congresul UMDR de la Oradea l-a ales în fruntea Uniunii pe Kelemen Hunor, aşa cum şi-a dorit Marko Bela, cel mai mare politician maghiar şi probabil şi cel mai bun lider politic din România. La plecarea lui din fruntea UDMR, Marko Bela a lăsat o moştenire ce cu greu poate fi egalată şi întrecută. El a obţinut pentru comunitatea maghiară din România toate drepturile, libertăţile şi privilegiile posibile. Mare şi abil politician, Marko Bella a dialogat, negociat şi a ajuns la compromisuri favorabile maghiarilor, cu toate partidele politice aflate la putere, prin patul cărora s-a strecurat şi a trecut ahtiat după obiective fără precedent în chestiunea naţionalităţilor, mai ales pe terenul retrocedărilor materiale, ca orice curvă care vrea şi ceva substanţă, nu numai dragoste platonică. Toate palatele, castelele, conacele, moşiile, pădurile, pământurile, bisericile, şcolile, teatrele, operele, muzeele şi bibliotecile, inclusiv cărţile, au fost retrocedate ungurilor, după cum au vrut muşchii lor, astfel că au ajuns să stăpânească Transilvania mai ceva ca pe vremea lui Horea, Cloşca şi Crişan, pe care i-au tras pe roată, iar pe noi, românii de azi, pe politicienii noştri, fără coloană vertebrală românească, pe sfoara retrocedărilor. S-a ajuns astfel ca unii din cei mai bogaţi cetăţeni din România să fie astăzi chiar liderii UDMR. Aşa că Marko Bela poate pleca cu fruntea sus de la şefia uniunii; şi-a făcut cu brio datoria şi a lăsat şi un demn urmaş, după chipul şi asemănarea lui, la comanda UDMR.
La Oradea, am asistat însă la un spectacol jalnic dat de fruntaşii politici români, oameni care s-au întrecut în a-l felicita şi omagia pe Hunor, stând la coadă pentru a-l pupa în fund. Pe Emil Boc, preşedintele PDL şi prim-ministru, l-am înţeles, că trebuie să fie el primul pupincurist, întrucât guvernarea lui depinde de rămânerea sau plecarea de la putere a UDMR. Şi pentru a rămâne la putere, guvernul Boc este dispus la orice compromis cu UDMR. El a acceptat predarea istoriei şi a geografiei României în limba maghiară şi înfiinţarea de şcoli maghiare de stat şi în localităţile în care există doar 2-3 copii unguri, lucru exclus pentru români. Or este ştiut că şcoala este cuptorul în care se coace aluatul din care se va plămădi naţionalitatea unui popor, aşa că udemeriştii au asigurat şi un viitor de aur. Mai rămâne ca onor guvernul Boc, pentru a se menţine la putere, să le accepte udemeriştilor şi autonomia teritorială, mai întâi sub forma Ţinutului Secuiesc, apoi a Crişanei, Banatului, Maramureşului şi în final a Transilvaniei. Norocul nostru, al românilor, ar fi ca Boc şi trupa lui să revină la matca neamului!
Prezenţa lui Victor Ponta la Oradea mi s-a părut şi ea firească. El este urmaşul lui Ion Iliescu, cel care a creat UDMR şi a adus-o la putere, alături de alte asociaţii şi uniuni ale minorităţilor. A fost cel mai mare rău posibil făcut României după 1989. El însuşi minoritar, Ion Iliescu a folosit UDMR şi pe ceilalţi lideri minoritari pentru a-i manipula şi manevra din jilţul de la Cotroceni, pentru a se menţine la putere 10 ani, timp în care s-au pus bazele lichidării ţării, mai întâi a agriculturii apoi a industriei care a ajuns un morman de fiare vechi, iar bogăţiile noastre, petrolul şi pădurile, gazul şi finanţele au trecut în mâinile „investitorilor strategici”. Aşa că Ponta, învăţând de la înaintaşul său, este gata oricând să bată palma din nou cu UDMR pentru a continua şi desăvârşi opera iliesciană.
Nu am înţeles însă ce a căutat liderul PNL Crin Antonescu, la Oradea, el care este urmaşul Brătienilor , făuritorii Marii Uniri şi printre puţinii politicieni români care au ştiut să-i ţină la respect pe revizioniştii maghiari. Un partid naţional, cum se intitulează cel liberal, nu are ce bate palma cu cei care nu vor acum decât autonomie teritorială, adică distrugerea statului marilor Brătieni. Dar, tânărul politician Crin Antonescu se pare că în afară de un discurs plin de baliverne, găunos, politicianist, a la Ion Iliescu, nu are nici substanţa, nici coloana vertebrală a unui lider de partid autentic românesc. Prea nu spune nimic şi nu întreprinde nimic concret pentru a scoate ţara din necaz, gargara lui politică fiind ca un fel de farbă, de spoială, vizavi de problemele reale ale ţării. Iar peste toate acestea, a ajuns să-i mai cânte în strună şi lui Hunor, ca odinioară lui Iohannis Klaus. Parcă, Călin Popescu Tăriceanu, cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut România în ultimii 20 de ani, nu ar fi un mare politician potrivit în fruntea unui guvern curat liberal! Şi încă ce liberal! Oricum, dacă Crin Antonescu continuă pe linia pe care a pornit, soarta liberalilor nu va fi mai bună decât a… ţărăniştilor.
Cam astea ar fi concluziile Congresului UDMR de la Oradea. Adică încă un pas solid înainte pe calea menţinerii veşnice a UDMR la putere, (ca şi Mugur Isărescu la BNR) până când, cu largul concurs al politicienilor români de toate culorile, ahtiaţi după osul puterii, ne vom trezi că într-adevăr, capitala României va fi chiar la Budapesta. Oricum, la Bucureşti, balanţa puterii şi a actului de guvernare în România va fi decisă, ca şi până acum, tot de UDMR la comanda celor de la Budapesta. Aşa că după atâta pupat în… fund, politicienii noştri vor rămâne chiar cu buzele umflate! Mai ales că Hunor a spus tuturor celor care l-au peţit, că UDMR are un singur aliat: comunitatea maghiră.
O lecţie din care ar trebui să înveţe şi politicienii noştri!
Gheorghe CIUL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cod rutier 2024: Noi modificări care permit șoferilor contestarea rezultatelor etilotestului. Condiții în care se poate cere retestarea

Bera Larisa

Publicat

în

Cod rutier 2024: Noi modificări care permit șoferilor contestarea rezultatelor etilotestului. Condiții în care se poate cere retestarea Modificări semnificative au fost aduse în Codul Rutier 2024, iar noile prevederi sunt primite cu entuziasm de șoferii din România. O nouă lege permite conducătorilor auto să conteste rezultatele etilotestului. Citește și: Guvernul decide înghețarea punctului de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea