Rămâi conectat

Actualitate

Congresul UDMR a reunit toată spuma politichiei noastre

Publicat

în

Congresul UMDR de la Oradea l-a ales în fruntea Uniunii pe Kelemen Hunor, aşa cum şi-a dorit Marko Bela, cel mai mare politician maghiar şi probabil şi cel mai bun lider politic din România. La plecarea lui din fruntea UDMR, Marko Bela a lăsat o moştenire ce cu greu poate fi egalată şi întrecută. El a obţinut pentru comunitatea maghiară din România toate drepturile, libertăţile şi privilegiile posibile. Mare şi abil politician, Marko Bella a dialogat, negociat şi a ajuns la compromisuri favorabile maghiarilor, cu toate partidele politice aflate la putere, prin patul cărora s-a strecurat şi a trecut ahtiat după obiective fără precedent în chestiunea naţionalităţilor, mai ales pe terenul retrocedărilor materiale, ca orice curvă care vrea şi ceva substanţă, nu numai dragoste platonică. Toate palatele, castelele, conacele, moşiile, pădurile, pământurile, bisericile, şcolile, teatrele, operele, muzeele şi bibliotecile, inclusiv cărţile, au fost retrocedate ungurilor, după cum au vrut muşchii lor, astfel că au ajuns să stăpânească Transilvania mai ceva ca pe vremea lui Horea, Cloşca şi Crişan, pe care i-au tras pe roată, iar pe noi, românii de azi, pe politicienii noştri, fără coloană vertebrală românească, pe sfoara retrocedărilor. S-a ajuns astfel ca unii din cei mai bogaţi cetăţeni din România să fie astăzi chiar liderii UDMR. Aşa că Marko Bela poate pleca cu fruntea sus de la şefia uniunii; şi-a făcut cu brio datoria şi a lăsat şi un demn urmaş, după chipul şi asemănarea lui, la comanda UDMR.
La Oradea, am asistat însă la un spectacol jalnic dat de fruntaşii politici români, oameni care s-au întrecut în a-l felicita şi omagia pe Hunor, stând la coadă pentru a-l pupa în fund. Pe Emil Boc, preşedintele PDL şi prim-ministru, l-am înţeles, că trebuie să fie el primul pupincurist, întrucât guvernarea lui depinde de rămânerea sau plecarea de la putere a UDMR. Şi pentru a rămâne la putere, guvernul Boc este dispus la orice compromis cu UDMR. El a acceptat predarea istoriei şi a geografiei României în limba maghiară şi înfiinţarea de şcoli maghiare de stat şi în localităţile în care există doar 2-3 copii unguri, lucru exclus pentru români. Or este ştiut că şcoala este cuptorul în care se coace aluatul din care se va plămădi naţionalitatea unui popor, aşa că udemeriştii au asigurat şi un viitor de aur. Mai rămâne ca onor guvernul Boc, pentru a se menţine la putere, să le accepte udemeriştilor şi autonomia teritorială, mai întâi sub forma Ţinutului Secuiesc, apoi a Crişanei, Banatului, Maramureşului şi în final a Transilvaniei. Norocul nostru, al românilor, ar fi ca Boc şi trupa lui să revină la matca neamului!
Prezenţa lui Victor Ponta la Oradea mi s-a părut şi ea firească. El este urmaşul lui Ion Iliescu, cel care a creat UDMR şi a adus-o la putere, alături de alte asociaţii şi uniuni ale minorităţilor. A fost cel mai mare rău posibil făcut României după 1989. El însuşi minoritar, Ion Iliescu a folosit UDMR şi pe ceilalţi lideri minoritari pentru a-i manipula şi manevra din jilţul de la Cotroceni, pentru a se menţine la putere 10 ani, timp în care s-au pus bazele lichidării ţării, mai întâi a agriculturii apoi a industriei care a ajuns un morman de fiare vechi, iar bogăţiile noastre, petrolul şi pădurile, gazul şi finanţele au trecut în mâinile „investitorilor strategici”. Aşa că Ponta, învăţând de la înaintaşul său, este gata oricând să bată palma din nou cu UDMR pentru a continua şi desăvârşi opera iliesciană.
Nu am înţeles însă ce a căutat liderul PNL Crin Antonescu, la Oradea, el care este urmaşul Brătienilor , făuritorii Marii Uniri şi printre puţinii politicieni români care au ştiut să-i ţină la respect pe revizioniştii maghiari. Un partid naţional, cum se intitulează cel liberal, nu are ce bate palma cu cei care nu vor acum decât autonomie teritorială, adică distrugerea statului marilor Brătieni. Dar, tânărul politician Crin Antonescu se pare că în afară de un discurs plin de baliverne, găunos, politicianist, a la Ion Iliescu, nu are nici substanţa, nici coloana vertebrală a unui lider de partid autentic românesc. Prea nu spune nimic şi nu întreprinde nimic concret pentru a scoate ţara din necaz, gargara lui politică fiind ca un fel de farbă, de spoială, vizavi de problemele reale ale ţării. Iar peste toate acestea, a ajuns să-i mai cânte în strună şi lui Hunor, ca odinioară lui Iohannis Klaus. Parcă, Călin Popescu Tăriceanu, cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut România în ultimii 20 de ani, nu ar fi un mare politician potrivit în fruntea unui guvern curat liberal! Şi încă ce liberal! Oricum, dacă Crin Antonescu continuă pe linia pe care a pornit, soarta liberalilor nu va fi mai bună decât a… ţărăniştilor.
Cam astea ar fi concluziile Congresului UDMR de la Oradea. Adică încă un pas solid înainte pe calea menţinerii veşnice a UDMR la putere, (ca şi Mugur Isărescu la BNR) până când, cu largul concurs al politicienilor români de toate culorile, ahtiaţi după osul puterii, ne vom trezi că într-adevăr, capitala României va fi chiar la Budapesta. Oricum, la Bucureşti, balanţa puterii şi a actului de guvernare în România va fi decisă, ca şi până acum, tot de UDMR la comanda celor de la Budapesta. Aşa că după atâta pupat în… fund, politicienii noştri vor rămâne chiar cu buzele umflate! Mai ales că Hunor a spus tuturor celor care l-au peţit, că UDMR are un singur aliat: comunitatea maghiră.
O lecţie din care ar trebui să înveţe şi politicienii noştri!
Gheorghe CIUL


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Spațiul Privat Virtual de la ANAF se îmbunătățește: La ce va ajuta noua funcționalitate

Publicat

în

Spațiul Privat Virtual de la ANAF se îmbunătățește: La ce va ajuta noua funcționalitate

SPV (Spațiul Privat Virtual), serviciul gratuit de la ANAF, care pune la dispoziția utilizatorilor o serie de activități fiscale și îi scutește pe aceștia de statul la cozi, la ghișeele instituțiilor, se îmbunătățește cu o nouă opțiune pentru cei aproximativ două milioane de cetățeni români care au cont.

Cu ajutorul SPV, românii pot, printre altele, să depună declarații sau cereri, pot solicita documente sau au ocazia de a verifica situația fiscală proprie. Datorită unui proiect de lege proaspăt lansat de Fisc în transparenţă decizională, românii care au conturi în SPV vor beneficia și de funcționalitatea „formular de contact”.

La ce te va ajuta noua funcționalitate, concret

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu ajutorul acestei noi opțiuni, pot fi adresate cereri de îndrumare şi asistenţă în domeniul legislaţiei fiscale și în domeniul tehnologiei informaţiei, sesizări, petiţii, reclamaţii, conform documentului consultat de Economica.net.

De notat faptul că pentru multe categorii de contribuabili înscrierea în SPV est încă opțională, dar înregistrarea în SPV a devenit obligatorie, începând cu 1 martie 2022, pentru transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale, de către contribuabilii care desfăşoară activităţi economice într-o formă de activitate autorizată.

Obligativitatea se adresează, conform legii, persoanelor juridice, asocierilor și altor entități fără personalitate juridică, persoanelor fizice care desfășoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent ca persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale.

De reținut că persoanele fizice sau juridice care dețin certificate digitale calificate pot solicita înregistrarea ca utilizatori SPV pe baza acestora.

Ce alte noutăți mai are ANAF, în această perioadă

O altă noutate pe care ANAF o transmite în această perioadă face referire la persoanele care câștigă venituri din activități independente. 25 mai 2022 este termenul limită până la care se poate depune Declarația Unică. Persoanele care nu depun documentul pot fi sancționate cu o amendă ce poate ajunge până la 500 de lei!

Anul acesta, Declarația Unică vine cu modificări importante. De exemplu, și pensionarii trebuie să depună Declarația în anumite condiții.

„Astfel, aceștia nu sunt scutiți de depunerea declarației unice și plata dărilor fiscale pentru veniturile pe care le obțin, pe lângă pensie, din activități independente, din drepturi de proprietate intelectuală (cu excepția celor pentru care impozitul se reține la sursă), cedarea folosinței bunurilor (chirii), din activități agricole, silvicultură și piscicultură pentru care venitul net se stabilește în sistem real, transferul titlurilor de valoare şi orice alte operaţiuni cu instrumente financiare sau venituri din alte surse pentru care există obligația depunerii acestei declarații.

Dacă au obținut astfel de venituri anul trecut, pensionarii trebuie să depună Declarația Unică și să plătească dările aferente până la 25 mai. Potrivit Codului fiscal, impozitul datorat pentru veniturile enumerate mai sus este de 10%”, explică specialiștii EY România.

Sursa: playtech.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Vouchere pentru persoanele vulnerabile: Când vor ajunge cardurile pentru alimente la români

Publicat

în

Vouchere pentru persoanele vulnerabile: Când vor ajunge cardurile pentru alimente la români

În cursul zilei de luni, 23 mai, în briefingul susţinut la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunţat că marea majoritate a voucherelor pentru persoanele vulnerabile vor fi distribuite către beneficiari în luna iunie, iar ce rămâne în prima parte din iulie.

„Prima tranşă se va derula prin distribuirea acestor vouchere pentru persoanele vulnerabile pe o perioadă cuprinsă între luna iunie şi iulie, dar noi încercăm ca în luna iunie să fie distribuite marea majoritate a acestor vouchere şi ce rămâne în prima parte din luna iulie. Îi asigur pe toţi beneficiarii că îşi vor primi dreptul (până la finalul lunii iulie n.r.), în cel mai rău caz se întâmplă acest lucru. Avem aproape 3 milioane de vouchere de distribuit, iar acest volum este imens, dar aceasta nu ne scuteşte ca să nu ajungă voucherele în timpul pe care îl avem la dispoziţie, respectiv luna iunie şi iulie. Restul care va rămâne la sfârşit de lună iunie, ne mobilizăm, astfel încât în prima parte a lunii iulie toată lumea să aibă aceste vouchere distribuite, dar şi banii”, a precizat Boloş.

El a menţionat că voucherele care se distribuie până în data de 10 iunie se vor încărca în 2-3 zile, conform mecanismului specific de plată a banilor, care presupune deschiderea de credite bugetare şi apoi viramentul pe care îl face unitatea emitentă.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Decalajul între data la care e distribuit cardul, să zicem în 10 iunie, încărcăm până în 15 iunie, dar nu aş vrea să avansez termene ci aş vrea să discut încă o dată cu emitenţii de carduri, pentru că munca lor este cea mai grea, aceea de a întocmi ordinele de plată pentru fiecare dintre beneficiarii de pe listă. Dar repet tranşele se vor plăti conform celor stabilite şi anunţate potrivit programului de măsuri economico-sociale”, a mai spus Boloş.

Întrebat despre ceea ce a transmis directorul Poştei Române, respectiv că voucherele vor ajunge la beneficiari abia în luna august, şeful MIPE a răspuns: „Eu nu ştiu ce a declarat directorul Poştei Române, eu ştiu realitatea, şi anume că avem o convenţie încheiată inclusiv cu Poşta Română şi că are acest termen la dispoziţie pe care trebuie să îl respecte, pentru că are o convenţie, termene şi noi îi plătim aceste servicii, deci se va mobiliza astfel încât să îşi respecte convenţia pe care a încheiat-o”.

El a adăugat că Poşta Română nu este în coordonarea MIPE, dar având această convenţie semnată şi un termen asumat, „va trebui să îl respecte”. „Tranşa I este cea mai dificilă, după care tranşele 2 -3 -4 se rezumă doar la a încărca cardurile cu bani, deci va fi mult mai uşor, de aceea fac apel la beneficiarii de vouchere sociale, dacă vor apărea aceste sincope să le sesizeze din timp şi noi încercăm să fim operativi”, a subliniat Marcel Boloş.

Guvernul a aprobat, în şedinţa din 9 mai, măsura referitoare la tichetele sociale care vor fi acordate mai multor categorii de persoane care se află în risc de deprivare materială şi de sărăcie extremă. Aceştia vor beneficia, o dată la două luni, de un voucher social în valoare de 250 de lei.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| Trei polițiști au devenit eroi pentru un pisoi blocat în motorul unei mașini: Cum s-a sfârșit aventura bietului animal

Publicat

în

VIDEO| Trei polițiști au devenit eroi pentru un pisoi blocat în motorul unei mașini: Cum s-a sfârșit aventura bietului animal

Trei agenți de poliție din cadrul Secției 15 Poliție din București au devenit eroii unui motănel negru, blocat în motorul unei mașini. Aventura pisoiului a avut un final fericit, fiind adoptat de șoferița în mașina căreia se adăpostise.

„În această dimineață, Andrei, Alexandru și Adrian, din cadrul Secției 15 Poliție din București, se aflau în patrulare, când au observat pe mijlocul drumului o mașină oprită cu avariile pornite iar lângă aceasta o femeie. Colegii noștri au oprit lângă ea.

Elit - Gustul Desăvârșit

-Bună dimineața! Aveți nevoie de ajutor?
-Cred că este o pisică blocată la motor. Tocmai ce am plecat cu mașina și se tot aude un mieunat. Sigur e la motor!
-Intrați, vă rugăm, în mașină, dar nu porniți motorul! Luați de volan dreapta. Împingem noi mașina să o scoatem de pe partea carosabilă, apoi ne uităm să vedem ce e.

Colegii noștri au împins mașina într-o zonă sigură și au ridicat capota. Într-adevăr era un pui de pisică. Operațiunea a durat câteva momente, iar după cum se poate vedea în imagini, puiul a fost salvat! Un gest de normalitate, dar care a salvat o viață!” au scris reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare