FOTO| Sezonul de SCHI 2022-2023 pe Domeniul Schiabil Șureanu, aproape de marea deschidere: A nins din abundență la Oașa
Sezonul de SCHI 2022-2023 pe Domeniul Schiabil Șureanu, aproape de marea deschidere: A nins din abundență la Oașa
Iubitorii de sporturi de iarnă mai au puțin timp de așteptat până când Domeniul Schiabil Șureanu își va deschide porțiile pentru vizitatorii de toate vârstele.
Așa cum reiese și dintr-un mesaj postat în mediul online de către reprezentanții acestuia, pregătirile sunt în plin avânt.
„Pregătirile au început de câteva săptămâni.
Momentan stratul de zăpadă este prea mic pentru a deschide sezonul de schi. Așteptăm zăpadă în continuare.
Sperăm ca în cel mai scurt timp să vă dăm vestea cea bună cum că reușim să dăm startul acestui sezon de schi 2022/2023!”, au scris reprezentanții Domeniului Schiabil Șureanu, în mediul online.
În prezent, accesul pe DOMENIUL SCHIABIL ȘUREANU se realizează iarna pe ruta:
SEBEȘ – barajul OAȘA, pe DN 67C, pe o șosea care vara face legătura cu TRANSALPINA, apoi la dreapta, pe lângă lacul de acumulare pe DJ 704, ruta: OAȘA – Mănăstirea OAȘA – LUNCILE PRIGOANEI (stațiune de pensiuni, aflată la 4,5 km distanță de DOMENIUL nostru) – stațiunea POARTA RAIULUI (aflată la 1,2 km distanță de DOMENIUL nostru, cu spații de cazare și alimentație publică deosebite – HOTEL SF. PETRU și pensiunile ȘUREANU și BELLAMY) – DOMENIUL SCHIABIL ȘUREANU.
Distanța din Sebeș este de 82 de kilometri și se realizează, în condiții de iarnă în aproximativ 1,30 – 2 ore, incluzând popasurile.
Valorile de temperatură nu vor consemna variaţii importante pe parcursul următoarelor două săptămâni, un interval mai cald urmând să se înregistreze în perioada 2 – 4 decembrie, când temperaturile ar putea ajunge la 10 grade Celsius în Banat şi Crişana, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie publicată luni.
În Transilvania, media temperaturilor maxime va oscila între 3 şi 6 grade. Cele mai calde zile vor fi în intervalul 2 – 4 decembrie, iar cele mai reci în zilele de 6 şi 7 decembrie. Temperaturile minime se vor menţine în general negative pe tot parcursul celor două săptămâni, valori în jur de 0 grade fiind estimate doar în 3 şi 4 decembrie, iar în cele mai reci nopţi (7 şi 8 decembrie) media acestora va fi de -6 şi -5 grade.Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte în a doua săptămână de prognoză (5 – 11 decembrie). Sunt posibile precipitaţii slabe şi în ziua de 2 decembrie.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii