Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Răsturnare de situație în cazul rachetei care a căzut în Polonia: Oficiali americani spun că a fost trasă de ucraineni pentru a doborî o rachetă rusească

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Răsturnare de situație în cazul rachetei care a căzut în Polonia: Oficiali americani spun că a fost trasă de ucraineni pentru a doborî o rachetă rusească

Oficiali americani, citați de surse oficiale, au declarat că racheta care a lovit Polonia, marți seară, a fost trasă de forțele ucrainene în încercarea de a doborî un proiectil rusesc care se apropia, informează Independent.

Trei oficiali americani, care au vorbit cu Associated Press sub rezerva anonimatului, au declarat că evaluările preliminare au sugerat că racheta a fost lansată de forțele ucrainene în timpul bombardamentului rusesc asupra infrastructurii energetice din Ucraina.

La rândul său, președintele SUA, Joe Biden, susține că există informații conform cărora racheta care a lovit Polonia nu a fost trasă din Rusia.

„Există informații preliminare care contestă acest lucru”, a spus Biden reporterilor, întrebat dacă racheta a fost lansată din Rusia. „După traiectoria balistică este puțin probabil să fi fost tras din Rusia, dar vom vedea.”, a mai adăugat Biden după o întâlnire convocată de urgenţă cu ceilalţi lideri ai G7.

„Mă voi asigura că vom putea stabili ce s-a întâmplat exact”, a mai spus președintele.

Oficialii polonezi au declarat anterior că o „rachetă de fabricație rusească” a aterizat într-un depozit de cereale din Przewodow, Lublin, la aproximativ 6 km de granița cu Ucraina.

Ucraina continuă să mențină stocuri de armament de producție ex-sovietică și rusă, inclusiv sistemul de rachete de apărare aeriană S-300.

Explozia produsă în interiorul granițelor Poloniei, stat membru NATO, a provocat moartea a două persoane, declanșând o anchetă și o reuniune de urgență a membrilor Grupului celor Șapte (G7) care se aflau în Indonezia.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

28-30 septembrie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Alba: Posibile viituri în mai multe zone din județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

28-30 septembrie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Alba: Posibile viituri în mai multe zone din județ Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis vineri, 27 septembrie 2024, o avertizare cod galben de inundații, valabilă în intervalul 28.09.2024 ora 18:00 – 30.09.2024 ora 24:00, pe mai multe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea