Reabilitarea mai multor străzi și drumuri din comuna Șibot: A fost solicitat avizul din partea APM Alba
Reabilitarea mai multor străzi și drumuri din comuna Șibot: A fost solicitat avizul din partea APM Alba
Primăria comunei Mogoș a solicitat emiterea acordului de mediu pentru proiectul de îmbunătățire a sistemului de alimentare cu apă. Valoarea totală a investiției este de 7.121.556,52 de lei.
Lungimea totala a reţelei de drumuri este de 3.199 metri. Drumul local 1 si drumul comunal DC57 T1 au kilometrajul in continuare astfel lungimea cumulata a celor doua tronsoane este de 2419 metri asigurând legătură cu podul peste Mureş aflat in execuţie.
Localitatea Balomiru de Câmp
- drum local 1 L= 1190 metri
- DC57 T1 L= 1229 metri
- DC57 T1 L= 82 metri
Localitatea Sibot
- Strada Gării L= 698 metri
Suprafaţa carosabila a drumurilor (inclusiv amenajare intersecţii, supralargiri in curb, platfprme de încrucişare) este de 18990 metri pătrați suprafata cu imbracaminte asfaltica si 998 suparafata pietonal cu pavele(inclusiv amenajarea acceselor la proprietăţi).
Drumurile laterale se vor amenaja pe 2O metri si lăţime medie de 3.0 metri prin realizarea aceluiaşi sistem rutier ca si pe partea carosabila.
Situația existentă
Comuna Sibot este situata in partea sud-estica a judeţului Alba, la limita cu judeţul Hunedoara, pe cursul mijlociu al râului Mureş , invecinindu-se la nord cu comuna Ceru-Bacainti, la sud cu Satul Vinerea (Cugir), la est cu comunele Salistea si Blandiana, iar la vest cu satul Aurel Vlaicu (comuna Goeagiu, HD).
S-a pastrat traseul existent al drumurilor cu corecţii locale pentru incadrarea in prevederile STAS 863. Viteza de proiectare adoptata are valoare de 50 km/h, cu restricţii de viteza impuse de punctele obligate ale traseului.
Pe amplasamentul sau in imediata apropiere a drumului supus modernizării, nu se cunoaşte existenta unor monumente istorice sau situri arheologice.
Suprafeţele care fac obiectul prezentului proiect si urmeaza a fi modernizate nu se incadreaza in zone protejate sau arii de protecţie.
Situaţia proiectată
In funcţie de configuraţia existenta, traseul străzilor a fost sistematizat prin proiectarea elementelor geometrice, astfel incat acestea sa indeplinesca condiţiile impuse de circulaţia rutiera moderna si sa corespunda normelor tehnice in vigoare.
Proiectarea s-a făcut cu respectarea prevederilor STAS 863.
S-a pastrat traseul existent al drumurilor cu corecţii locale pentru incadrarea in prevederile STAS 863. Viteza de proiectare adoptata are valoare de 50 km/h, cu restricţii de viteza impuse de punctele obligate ale traseului.
Străzile se vor realiza din aliniamente racordate cu curbe circulare si cu clotoide cu raze cuprinse intre 20 metri si 1200 metri.
Lungimea totala a reţelei de drumuri este de 3.199 m. Drumul local 1 si drumul comunal DC57 T1 au kilometrajul in continuare astfel lungimea cumulata a celor doua tronsoane este de 2419 metri asigurând legătură cu podul peste Mureş aflat in execuţie.
Număr de benzi de circulaţie
– 1 banda de circulaţie(strada Gării) respectiv 2 benzi de circularie(drum local 1 si DC57 in localitatea Balomiru de Câmp).
Pe strada Gării din localitatea Sibot s-au prevăzut 4 platforme de incrucisare pentru a permite circulaţia din ambele sensuri.
Trotuarele vor fi delimitate fizic între ele şi faţă de celelalte elemente de infrastructură, prin aliniamente de borduri.
Trotuarele vor fi încadrate de borduri confoim planşelor „Profiluri transversale tip”. Bordurile vor fi aşezate pe o pana de beton C16/20.
Amenajarea spatiilor verzi
Amenajare spaţilor verzi, se va realiza prin completare de pamant vegetal, înierbare si plantare de arbori/arbuşti . Arborii şi arbuştii plantaţi vor avea funcţia de ameliorarea a calităţii peisajului urban, prin umbrirea spaţiilor publice, mai ales a celor destinate deplasărilor nemotorizate.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: PROGRAMUL final al manifestărilor Programul de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2024, la Alba Iulia, a fost actualizat și cuprinde parada militară, concert Andra și F-Charm, spectacol de muzică populară, focuri de artificii și multe altele. Citește și: Parada militară de 1 Decembrie 2024, la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan