Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Ex-uniristul Nicolae Stanciu, cel mai bun fotbalist din China: două goluri și 3 pase decisive, în 5 meciuri

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Fostul unirist Nicolae Stanciu (29 de ani) are un start excelent la formația chineză Wuhan Three Towns, la care a debutat în această lună.

Mijlocașul din Alba a fost titular în toate cele cinci partide disputate, a marcat două goluri și a oferit trei pase decisive. Nou-promovara Wuhan Three Towns este lider neînvins în Super League, cu 13 puncte din 15 posibile și un golaveraj 16-3 (etapa viitoare, duminică, cu Hebei, penultima clasată, zero puncte). În ultima rundă, 2-1 cu Shanghai Port, Stanciu a fost din nou decisiv, trecându-și în cont un assist.

Mijlocașul a fost notat cu 7,7 de Sofa Score după ultimul joc, iar site-ul de specialitate l-a desemnat cel mai bun jucător din acest start de sezon. Românul are cea mai bună medie a notelor de până acum (8,52), la o distanță semnificativă de următorii doi clasați – sud-coreeanul Jun-ho Son (7,78) și brazilianul Moises (7,65), ambiii de la Shandong Taishan (ocupanta locului 4). Stanciu a fost inclus în 3 rânduri în echipa săptămânii, fiind al doilea cel mai bine cotat fotbalist din campionat (5,5 milioane de euro). Singurul care-l depășește este Oscar (fostul mijlocaș al lui Chelsea, acum la Shanghai Port), cotat la 15 milioane de euro.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

După transferul din Cehia, de la începutul anului, Stanciu a avut de așteptat o perioadă îndelungată pentru a debuta în China, din cauza pandemiei de Covid-19. Însă pauza forțată nu și-a pus amprenta pe evoluțiile sale. Pandemia de COVID-19 l-a impiedicat pe Stanciu să onoreze convocarea pentru România în meciurile din Liga Națiunilor, iar lipsa sa s-a văzut teribil. Dacă venea la echipa națională, trebuia să stea în carantină 21 de zile, lucru care nu a convenit deloc clubului ce a plătit suma de 4 milioane de euro Slaviei Praga în contul transferului. Din acești bani, aproximativ 110.000 de euro revin Unirii Alba Iulia, sumă necesară ca aerul pentru stingerea datoriilor în vederea preluării “alb-negrilor” de către Primăria municipiului Alba Iulia prin intermediul CS Municipal Unirea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CIL Blaj, victorie cu Sparta Mediaș la Under 19 și calificare în etapa superioară! Revenire de la 1-2, cu gemenii Ioo în prim-plan

Dan HENEGAR

Publicat

în

CIL Blaj, victorie cu Sparta Mediaș la Under 19, scor 3-2 (1-1) și calificare în etapa superioară, gemenii Ioo marcând primele două goluri ale gazdelor! CIL Blaj, campioana județului Alba la Under 19, a învins pe propriul teren, scor 3-2 (1-1), în etapa interjudețeană a competiției organizate de FRF, pe Sparta Mediaș, după ce a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea