Rămâi conectat

Sport

Ex-uniristul Nicolae Stanciu, cel mai bun fotbalist din China: două goluri și 3 pase decisive, în 5 meciuri

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul unirist Nicolae Stanciu (29 de ani) are un start excelent la formația chineză Wuhan Three Towns, la care a debutat în această lună.

Mijlocașul din Alba a fost titular în toate cele cinci partide disputate, a marcat două goluri și a oferit trei pase decisive. Nou-promovara Wuhan Three Towns este lider neînvins în Super League, cu 13 puncte din 15 posibile și un golaveraj 16-3 (etapa viitoare, duminică, cu Hebei, penultima clasată, zero puncte). În ultima rundă, 2-1 cu Shanghai Port, Stanciu a fost din nou decisiv, trecându-și în cont un assist.

Mijlocașul a fost notat cu 7,7 de Sofa Score după ultimul joc, iar site-ul de specialitate l-a desemnat cel mai bun jucător din acest start de sezon. Românul are cea mai bună medie a notelor de până acum (8,52), la o distanță semnificativă de următorii doi clasați – sud-coreeanul Jun-ho Son (7,78) și brazilianul Moises (7,65), ambiii de la Shandong Taishan (ocupanta locului 4). Stanciu a fost inclus în 3 rânduri în echipa săptămânii, fiind al doilea cel mai bine cotat fotbalist din campionat (5,5 milioane de euro). Singurul care-l depășește este Oscar (fostul mijlocaș al lui Chelsea, acum la Shanghai Port), cotat la 15 milioane de euro.

După transferul din Cehia, de la începutul anului, Stanciu a avut de așteptat o perioadă îndelungată pentru a debuta în China, din cauza pandemiei de Covid-19. Însă pauza forțată nu și-a pus amprenta pe evoluțiile sale. Pandemia de COVID-19 l-a impiedicat pe Stanciu să onoreze convocarea pentru România în meciurile din Liga Națiunilor, iar lipsa sa s-a văzut teribil. Dacă venea la echipa națională, trebuia să stea în carantină 21 de zile, lucru care nu a convenit deloc clubului ce a plătit suma de 4 milioane de euro Slaviei Praga în contul transferului. Din acești bani, aproximativ 110.000 de euro revin Unirii Alba Iulia, sumă necesară ca aerul pentru stingerea datoriilor în vederea preluării “alb-negrilor” de către Primăria municipiului Alba Iulia prin intermediul CS Municipal Unirea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății din Alba Iulia   A 3-a ediție a atractivului turneu fotbalistic „Ziua familiei” va avea loc duminică, 19 mai. Turneul de fotbal 3 vs 3 (tata, mama și copilul) este organizat în Piața Cetății din Alba Iulia (în fața Universității „1 Decembrie 1918”) […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea