Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Actualitate

OFICIAL| Bogdan Licu a fost ales judecător la CCR: Studii la Spiru Haret, încheiate cu 5 la Drept penal și 6 la Drept civil la examenul de licență

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024

Bogdan Licu a fost ales judecător la CCR: Studii la Spiru Haret, încheiate cu 5 la Drept penal și 6 la Drept civil la examenul de licență

USR - Alegeri Parlamentare 2024

Bogdan Licu a fost ales judecător la CCR, potrivit noilor informații care au apărut în mediul online.

Studii la Spiru Haret, încheiate cu 5 la Drept penal și 6 la Drept civil la examenul de licență

Dincolo de scandalul de plagiat deja cunoscut, Licu fiind acuzat că în teza sa de doctorat l-a plagiat masiv chiar pe actualul contracandidat pentru postul de judecător la CCR Cristi Danileț, au ieșit la iveală detalii despre studiile procurorului care duc la întrebarea cum de a reușit acesta să ajungă să aibă o carieră fulminantă.

Bogdan Licu a urmat Universitatea particulară Spiru Haret din București în perioada 1991-1995, iar examenul de licență în Drept l-a susținut la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în februarie 1996, pentru că Spiru Haret nu era acreditată și nu avea dreptul de a organiza examene de licență, a scris jurnalista Emilia Șercan.

În anul I, Licu a avut media 6,69, în anul II – 7,25, în anul III – 7,80, iar în anul IV – 6,60, cu o medie generală a celor patru ani de studiu de 7,08.

A susținut examenul de licență în februarie 1996, adică nu în același timp cu cei din promoția lui.

Potrivit jurnalistei, Licu a obținut nota 5 la examenul de licență la Drept penal și 6 la examenul de Drept civil. Media probelor de la examenul scris de licență a fost salvată de Dreptul muncii, la care a luat nota 10.

Bogdan Licu a devenit procuror în 1 decembrie 1996, adică zece luni mai târziu.

În 2009, când Bogdan Licu era vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, după ce au apărut primele suspiciuni printre colegii săi de la acea vreme privind studiile sale, dar și scandalul de plagiat, Bogdan Licu a publicat în Monitorul Oficial un anunț în care susținea că și-a pierdut diploma de licență eliberată la 3 octombrie 1996 de Universitatea „Spiru Haret”, a scris jurnalista Sorina Matei.

Din septembrie 2006, Bogdan Licu deținea o copie legalizată a diplomei sale de licență care atesta că licența sa, cu același număr și serie pe care a declarat-o oficial pierdută după 3 ani, era obținută de la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, și nu de la Universitatea Spiru Haret din București unde urmase timp de 4 ani cursurile Facultății de Drept.

Elev mediocru și în liceu

Jurnalista Emilia Șercan a prezentat, marți, copii ale diplomelor de studii ale lui Bogdan Licu, care arată că acesta a fost un elev mediocru și în liceu.

A urmat clasele a IX-a și a X-a la Liceul de Filologie-Istorie din Craiova, la profilul Chimie-Biologie, iar din clasa a XI-a s-a mutat la Liceul Sanitar din București.

Bogdan Licu a promovat în clasa a XI-a la Liceu Sanitar din București în 1986, la profilul Sanitar – Laborant farmacie, pe care l-a terminat în vara lui 1988.

Examenul de bacalaureat de la finalul clasei a XII-a l-a promovat cu media generală 7,00. A obținut nota 5 la Limba română, 6 la Chimie, 8 la Biologie și 9 la proba practică.

După terminarea liceului, în vara lui 1988, a fost înrolat în armată un an și jumătate pentru că nu a intrat sau nu a dat la facultate, astfel că Revoluția din 1989 l-a prins în armată, pe care Licu ar fi făcut-o la trupele de Securitate din București, mai scrie Emilia Șercan.

Surse judiciare au susținut pentru HotNews.ro că Bogdan Licu ar fi făcut Armata la trupele de Securitate, mai exact la UM 0530 Roșu-București (trupe de Securitate). După 1990, unitatea s-a transformat și a devenit UM 70 Jandarmerie (protecție specială demnitari).

Devenit procuror în decembrie 1996, Bogdan Licu și-a început ascensiunea în magistratură în 2003.

Reamintim și că în noiembrie 2021 Bogdan Licu a câștigat în instanță dreptul de a renunța benevol la titlul de doctor obținut cu teza sa suspectată de plagiat, cu un doctorat coordonat de către Gabriel Oprea la Academia SRI. Licu a fost cel de-al treilea doctorand coordonat de profesorul universitar Gabriel Oprea suspectat că și-a plagiat teza de doctorat.

În urma unei analize făcute asupra lucrării, au fost identificate sursele de proveniență pentru mai bine de o jumătate din totalul celor 445 de pagini, conținut copiat ad litteram fără a fi fost citat cu respectarea normelor naționale și internaționale de citare în operele științifice. Bogdan Licu îl plagiază masiv pe judecătorul Cristi Danileț, fostul său coleg din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), scria la vremea respectivă Emilia Sercan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea