Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: CS Ocna Mureș – Unirea Alba Iulia 3-1 (2-1) | În derby “de Alba”, „Soda dragă” – 3 din 3 cu „alb-negrii”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Ocna Mureș a câștigat derby-ul “de Alba” cu Unirea Alba Iulia, scor 3-1 (2-1), primele două golurile fiind marcate de foștii echipieri ai “alb-negrilor”, D. Lupșan și Al. Giurgiu.

“Soda dragă” este la a 3-a victorie stagională din tot atâtea meciuri contra albaiulienilor și a mai pus 3 puncte pentru liniște în chimir, în același timp răzbunându-se după eșecul din aprilie anul trecut, de la Zlatna, ec a trimis-o la barajul pentru evitarea retrogradării. Formația din Cetatea Marii Uniri pierde după 3 partide fără eșec și este într-o situație dificilă în subsol, la 6 puncte de Avântul Reghin, cu care are finala supraviețuirii pe “Cetate” în Vinerea Mare! Copleșiți de miză și invocând o fază la 0-2 în care au solicitat penalty pentru henț, uniriștii au rămas cu mâna goală în fața unei echipe ce a știut să interpreteze partitura adecvată și și-a atins scopul.

*1-0, MIN. 17: D: LUPȘAN, reluare elegantă cu capul în colțul lung, la centrarea cu dreptul trimisă de Al. Giurgiu (conlucrare între doi foști uniriști)

*2-0, MIN. 26: AL. GIURGIU, fostul căpitan unirist, a transformat un penalty, șut în stânga, după un contact Adnan – Socaci

*2-1, MIN. 45+1: FETIȚA, lansat central de Indrei, plaseză pe lângă portar, în colțul lung.

*3-1, MIN. 77: CEACA împinge balonul în plasă din careul mic, cu toată intervenția portarului Ciorgovean, la o centrare din dreapta.

Le mulțumesc băieților pentru astăzi, dar sunt tare curios dacă voi apuca vreodată ziua aceea în care să câștigăm un meci la Liga a 3-a fără nervi, fără stres, și în care toate să meargă ca unse? Alexandru Giurgiu – egal profesionist, deci mai ușor cu insinuările, se știu ei care„, a transmis Paul Ciucă.

Un meci tipic de play-out, în care s-a impus echipa mai experimentată. Am avut oportunități prin Codrea și Mâlnă de a egala, dar în același timp nici schimbările făcute nu au adus plusul așteptat. Suntem sub presiune și obligați să câștigăm jocul cu Avântul Reghin„, a spus Marcel Rusu.

După pauză, omniprezentul Socaci (53) a reluat cu capul la colțul scurt, a prins Ciorgovean. Cap Indrei peste transversală (72), ocazie mare de egalare. După majorarea scorului, același Ceaca (80) a ratat incredibil, din apropiere, la pasa lui Ov. Truță.

*

Al. Giurgiu (6), „liberă” prinsă de Ciorgovean, în fața a aproximativ 300 de spectatori. Ocazie Unirea la 0-2, șut din unghi Adnan (31), a respins de pe linia porții D. Lupșan (oaspeții au cerut henț la Haiduc, din acel carambol, și implicit penalty!) Coltor (37) a tras peste din 18 metri, cu o fază înainte Indrei a solicitat ieri penalty! Același Indrei (41) – acțiune individuală încheiată cu un șut prins de Ed. Mihail. Și Ciorgovean (43) a intervenit la șutul lui Cunțan

“Soda dragă” are ascendentul moral al celor două succese stagionale directe: 3-1 în toamnă (16 octombrie), acasă, când golul vizitatorilor a fost marcat tocmai de Al. Giurgiu (actualul echipier al gazdelor), respectiv 1-0 pe “Cetate”, în urmă cu o lună (19 martie), reușită Cioară pentru prima victorie a anului. De partea cealaltă, “alb-negrii” nu au mai pierdut de la acel meci, adunând 7 puncte în 3 întâlniri și predând ‘lanterna roșie”, dar încă se confruntă cu o situație complicată în privința evitării retrogradării.

Echipe de start:

CS Ocna Mureș: Ed. Mihail (88, An. Anghel) – Cunțan (83, Pintilie), D. Lupșan, Haiduc, Al. Kiraly– Al. Giurgiu – Coltor, Socaci/ cpt, Cioargă (82, Longodor), Cioară (73, Ov. Truță) – Ceaca (88, Ognean); rezerve Vasinc, Moise. Antrenori Paul Ciucă, Romeo Arinar.

Unirea: Ciorgovean – Dehelean, Scrob/ cpt, Adnan (66, M. Codrea), Banienschi – Mîlnă – Oluwaseun (66, Haragonzo), Bârdea, Fetița, Indrei – Cîrloanță (66, Iepure); rezerve Sîntoma, Ispas, An. Moldovan, Sg. Tineiu, Lupea, Bakcsi. Antrenor Marcel Rusu.

Arbitri: Cs. Papp (Luduș), V. Gașpar (Tg. Mureș), R. Moldovan (Sâncraiu de Mureș) Observatori B. Dragoș (Făgăraș), T. Gabor (Reghin)

Avertismente: Coltor (15), Ov. Truță (87)/ Cîrloanță (1), Adnan (19), Fetița (47), Harangozo (73), M. Codrea (90+2)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea