Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VIDEO| Viața sălbatică în Apuseni: Imagini inedite cu doi cerbi surprinși în căutare de hrană în albia unui pârâu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Viața sălbatică în Apuseni: Imagini inedite cu doi cerbi surprinși în căutare de hrană în albia unui pârâu

Două exemplare spectaculoase de cerbi au fost surprinse de o cameră amplasată în Parcul Natural Apuseni, căutând hrană în albia unui pârâu.

Cerbul traieste de regula in zone cu paduri foarte intinse, ce au si poieni sau luminisuri cu multe izvoare, mai ales pentru faptul ca acestea au multa liniste si multe surse bogate de hrana. In perioada iernii, cerbul poate intampina probleme in gasirea hranei, el consumand mai mult lujeri, scoarta de copac si muguri ori frunze verzi ce au ramas sub zapada, frunze diferite si uscaciuni, ierburi sau orice gasesc.

RNP Romsilva-Administratia Parcului Natural Apuseni R.A. administrează aria naturala protejata de interes național Parcul Natural Apuseni împreună cu trei arii naturale protejate de interes comunitar denumite situri Natura 2000 (ROSCI 0002 Apuseni, ROSPA 0081 Munții Apuseni – Vlădeasa, ROSCI 0016 Buteasa) si 55 de arii naturale protejate de interes național de mici dimensiuni (rezervații si monumente ale naturii) incluse in Parcul Natural Apuseni.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, are o suprafață de 75.784 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 180 de polițiști pregătiți, zilnic, să asigure ordinea și liniștea publică în mini-vacanță: Recomandările IPJ Alba pentru prevenirea evenimentelor negative

Bogdan Ilea

Publicat

în

Peste 180 de polițiști pregătiți, zilnic, să asigure ordinea și liniștea publică în mini-vacanță: Recomandările IPJ Alba pentru prevenirea evenimentelor negative În mini-vacanță un efectiv de peste 180 de polițiști sunt pregătiți să asigure liniștea și ordinea publică. IPJ Alba a transmis și un set de recomandări pentru a preveni evenimentele negative. În perioada 30 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea