VAL de pensionări în Poliția Română: De ce aleg polițiștii să PLECE din sistem pe bandă rulantă
VAL de pensionări în Poliția Română: De ce aleg polițiștii să PLECE din sistem pe bandă rulantă
Mai multe surse ale Bugetul.ro au dezvăluit că polițiștii continuă să părăsească sistemul pe bandă rulantă, odată cu împlinirea vârstei legale de pensionare și întrunirea „tuturor condițiilor legale” pentru a ieși la pensie.
Citește și: Pensii 2022: Ce categorie de români poate lua două pensii pe lună. Ce pași trebuie să fie urmați
Zvonurile privind modificarea vârstei de pensionare și nerespectarea legislație în vigoare cu privire la actualizarea salariilor polițiștilor sunt doar două aspecte care duc la plecarea din Ministerul de Interne a angajaților, spun sursele Bugetul.ro.
Astfel, sunt slabe șanse ca deficitul de personal din aparatul MAI să poată fi rezolvat prea curând. De altfel, așa se ajunge la recrutările masive din sursă externă.
„Din păcate, ne părăsesc oameni de valoare, oameni cu vechime, care știu meserie, dar nu avem ce face. Ei se pensionează legal, odată cu împlinirea vârstei de pensionare”, au explicat surse ale Bugetul.ro.
Recent, alte surse din Ministerul de Interne ne-au dezvăluit că le e greu să țină pasul cu plecările pe bandă rulantă din Poliția Română.
„E greu de ținut pasul cu pensionările din sistem și cu mutările de pe o funcție pe alta. Astfel, nu apuci să duci la bun sfârșit un concurs pentru o funcție, că se eliberează alta”, au explicat sursele Bugetul.ro, încercând să motiveze împuternicirile în funcții de conducere.
În anul 2021, până la 6 august, solicitaseră pensionarea circa 2.000 de polițiști.
Citește și: Pensia anticipată 2022: Acte necesare, recalculare, cum se stabilește și modalități de plată
Cconform unui răspuns primit de Bugetul.ro de la IGPR, la acea vreme, semnat de comisarul-șef de poliție Jenel Șogor, în intervalul 1 ianuarie 2021 – 6 august 2021 își încetaseră raporturile de serviciu, în baza Legii nr. 360/2002, 1.906 polițiști.
Dintre aceștia 1.824 au făcut-o la împlinirea vârstei și a celorlalte condiții necesare pensionării în sistemul public de pensii pentru instituțiile din domeniul apărării naționale, ordinii publice și siguranței naționale, în conformitate cu Art. 69 lit. a) din Legea 360/2002.
CITEȘTE ȘI: Admitere la școlile de poliție, jandarmi și pompieri 2022
De asemenea, alți 82 de polițiști au solicitat încetarea raporturilor de serviciu„ potrivit art. 69, lit. b), la pierderea capacității de muncă, în condițiile legii, cu excepția situației în care a intervenit menținerea în activitate în condițiile art. 33^1”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Când începe vacanţa de iarnă 2024-2025. Câte zile libere au elevii şi angajaţii Perioada sărbătorilor de iarnă se aproprie cu pași repezi, iar cei mai mulți dintre româi au început să își facă planuri pentru vacanță. Urmează zile liberi pentru elevii din țară, dar și pentru angajați, deoarece structura sfârșitului de an permite apariția unor […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Sportacum 2 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918