Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Actualitate

Reinfectările cu două subvariante diferite Omicron sunt rare: STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024

Reinfectările cu două subvariante diferite Omicron sunt rare: STUDIU

USR - Alegeri Parlamentare 2024

Reinfectările cu două subvariante diferite Omicron ale Covid-19 sunt posibile, însă astfel de cazuri sunt rare, au anunţat autorii unui studiu realizat în Danemarca, informează Reuters.

În această ţară, o subvariantă mai infecţioasă de Omicron, cunoscută sub numele BA.2, a „detronat” foarte repede subvarianta originală BA.1, cel mai des întâlnită la nivel mondial, însă până la acest studiu oamenii de ştiinţă nu ştiau dacă o persoană poate fi infectată de ambele subvariante.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Citește și: Cum recunoști dacă ai Omicron sau o banală răceală: LISTA simptomelor care te vor ajuta să îți dai seama

Noul studiu, coordonat de cercetătorii de la principala agenţie de combatere a bolilor infecţioase din Danemarca, Statens Serum Institut (SSI), arată că persoanele infectate cu BA.1 pot fi infectate şi cu BA.2 la scurt timp după aceea, însă astfel de cazuri sunt rare.

„Am găsit dovezi că reinfectările cu subvarianta Omicron BA.2 sunt rare, dar se pot produce relativ la scurt timp după infectarea cu BA.1”, au declarat autorii studiului.

Citește și: Speculații spulberate de OMS: Subvarianta BA.2 de Omicron nu provoacă forme mai grave de COVID-19 decât subvarianta Omicron BA.1

BA.1 şi BA.2 diferă între ele prin aproximativ 40 de mutaţii genetice. În timp ce BA.2 reprezintă deja 88% din totalul cazurilor de coronavirus din Danemarca, numărul infectărilor cu această subvariantă a început să crească recent şi în Marea Britanie, Africa de Sud şi Norvegia.

Aceste reinfectări îi afectează cel mai mult pe tineri şi pe indivizii nevaccinaţi, cauzând doar forme uşoare de COVID-19, iar niciunul dintre aceste cazuri nu a dus la spitalizări sau la decese, au precizat cercetătorii danezi.

Citește și: Cea de-a patra doză a vaccinului anti-Covid are un efect redus al protecției față de infectarea cu Omicron. STUDIU

Studiul, care nu a fost deocamdată examinat de alţi cercetători prin procedura peer-review, a descoperit 1.739 de cazuri, înregistrate între 21 noiembrie 2021 şi 11 februarie 2022, de persoane care au fost testate pozitiv de două ori într-un interval cuprins între 20 şi 60 de zile.

În perioada menţionată, în Danemarca au fost raportate peste 1,8 milioane de cazuri de COVID-19.

În baza datelor obţinute de la un grup mai mic de studiu, autorii cercetării din Danemarca au descoperit 47 de cazuri de reinfectare cu BA.2 la foarte scurt timp după infectarea cu BA.1. Cercetătorii danezi au găsit totodată o încărcătură virală mai mică după cea de-a doua infectare, fapt care sugerează că un anumit nivel de imunitate a fost dezvoltat de acele persoane după prima lor infectare.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea