Rămâi conectat

Ştirea zilei

Medic pensionar din Cugir, despre un posibil CONFLICT armat la granițele noastre: „Majoritatea nu cunosc ce înseamnă o plagă împușcată, o arsură severă, amputație de membre sau o lovitură nucleară”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Medic pensionar din Cugir, despre un posibil CONFLICT armat la granițele noastre: „Majoritatea nu cunosc ce înseamnă o plagă împușcată, o arsură severă, amputație de membre sau o lovitură nucleară”

Într-un timp în care dialogul și diplomația par să fie uitate și înlocuite cu forța militară, la fel ca și acum un secol, de către marile puteri ale lumii noastre, un medic pensionar din Cugir trage un semnal de alarmă în ceea ce privește un eventual conflict armat, purtat cu arsenalul din prezent.

„Urmărind emisiunile tv, presa și postările din rețelele sociale legate de actuala criză ucrainiană, am rămas surprins de ușurința acceptării unui conflict armat între superputeri de către majoritatea comentatorilor pro sau contra uneia dintre puteri.

În realitate cei mai mulți nu au habar ce înseamnă un conflict armat adevărat. Ei au impresia că, un conflict armat va fi unul asemănător cu cel prezentat în filmele de acțiune în care “binele” o să învingă, ei fiind practic neafectați și doar simpli spectatori. Se vor trezii ca dintr-un vis urât atunci când le vor fi distruse bunurile personale, când se vor trezi în postura de refugiați, când le vor fi rănite sau ucise persoanele dragi sau când vor fi ei însuși victime pe front.

Mă îngrijorez când aud cu câtă ușurință se discută de lovituri precise cu rachete sau lovituri nucleare. Majoritatea nu cunosc ce înseamnă o plagă împușcată, o arsură severă, amputație de membre sau o lovitură nucleară (temperatură în focarul exploziei peste 300.000 grade C, undă de șoc distructivă pe o rază de mulți km, radiații radioactive, “iarnă nucleară” după explozia mai multor bombe etc.) și ce consecințe va avea pe termen lung.

Sunt ferm convins că, singura soluție rațională este continuoarea dialogului șI eforturile ambelor părțI pentru evitarea cu orice preț a unui conflict armat!

Dumnezeu să ne ajute!”, a fost mesajul medicului Karlheinz Ludwig, din Cugir.

Potențiala invazie a Ucrainei de către trupele rusești comasate la graniță este un scenariu tot mai discutat de analiștii politici și militari în ultimele săptămâni. Știrile externe se succed cu rapiditate și expun diverse ipoteze.

Recent, Marea Britanie acuza Rusia că vrea să răstoarne guvernul de la Kiev pentru a instala o conducere pro-rusă, ca parte a planului de a invada țara. În ultimele săptămâni, oficialii americani și NATO au declarat în repetate rânduri că se așteaptă și se pregătesc pentru un atac.

La Kiev, ucrainenii sunt îngrijorați pentru soarta țării lor, dar se declară pregătiți să meargă la luptă dacă li se va cere. Totuși, majoritatea populației speră că scenariul cel mai sumbru nu va deveni realitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha. Tribunalul Alba a ridicat dreptul de administrare al societății

Unirea Ziarul

Publicat

în

Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha. Tribunalul Alba a ridicat dreptul de administrare al societății Judecătorul sindic de la Tribunalul Alba, care judecă procedura insolvenței societății Parc Residence Alpha SRL Alba Iulia, a admis o cerere a comitetului creditorilor privind ridicarea dreptului de administrare al firmei. Hotărârea a fost pronunțată în 10 iulie 2024 și poate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea