Rămâi conectat

Sport

CSM Lugoj – Volei Alba Blaj 2-3 | Echipa din „Mica Romă”, victorie dramatică în primul meci al anului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a învins într-un mod dramatic la Lugoj, în primul meci al anului, scor 3-2 (15-25, 25-22, 24-26, 30-28, 15-13), pe CSM, o partidă nebună, în care echipa din „Mica Romă” a fost în dificultate.

Vicecampioana a avut de tras în acest meci, în care gazdele au oferit o replică dârză. Un meci nebun în care gazdele au condus cu 1-0 și 2-1, al 4-lea set fiind unul dramatic, soarta jocului, unul pe muchie de cuțit, fiind decisă în tie-break. Viicecampioana a rămas prima în ierarhie, însă a fost la un pasa să piardă șefia, fiind amenințată de CSM Târgoviște, ce s-a apropiat la un punct.

Volei Alba Blaj a trecut prin momente dificile în primul meci al anului, deplasarea în Banat însemnând un test sub presiune pentru vicecampioana României. Formația din “Mica Romă” s-a impus la Lugoj, scor 3-2 (15-25, 25-22, 24-26, 30-28, 15-13), după o partidă dramatică în care gazdele au condus în două rânduri, 1-0 și 2-1, soarta jocului pe muchie de cuțit fiind decisă la “tie break”. După acest meci electrizant, contând pentru etapa a 12-a a Diviziei A1, blăjencele se mențin în fotoliul de lider, însă cu un singur punct avans față de campioana CSM Târgoviște. Derby-ul rundei inaugurale a returului, între echipe aflate în competiții continentale, a fost unul spectaculos, durând două ore și 5 minute! Un joc în care CSM Lugoj s-a dovedit iarăși o nucă tare, punând probleme unui adversar mult mai bine cotat, la fel fiind și în decembrie, la duelul intern cu campioana, ce a suferit, la rându-i în Sala “Ioan Kunst Ghermănescu”, succes cu 3-2 (15-12 în decisiv).

Alimentată și din ambiția fostelor echipiere ale Blajului, liberoul Silvija Popovic (la debut), coordonatoarea Petya Barakova (7) și Bojana Celic-Markovic (a doua realizatoare a jocului, cu 25 de puncte, după coechipiera sa Lorena Filipaș, ce a strâns 26), trupa la Ugliesa Segrt a chinuit-o mult pe principala pretendentă la trofeu în actuala ediție (Viictoria Russu a strâns 23 de puncte), fetele lui Stevan Ljubičić având o prestație oscilantă.

În vacanță prelungită au părut vizitatoarele în setul inaugural, în care au ținut trena oponentelor doar până la 9-9, moment în care gazdele au preluat inițiativa și s-au detașat decisiv (12-9, 23-13). Volei Alba Blaj era în dificultate, pusă la respect de o replică dârză, iar în setul secund fiecare combatantă a avut ințiativa la un moment dat (14-11 pentru Lugoj, 16-16 și 17-21), finalul fiind unul în care CSM-ul s-a apropiat amenințător la un punct 22-23, însă nu a fost suficient. Odată restabilită egalitatea la seturi, în al treilea parțial s-a mers cap la cap, cu egalități multiple, până la 20-20, când gazdele au luat 4 puncte la rând, ajungând la 24-21. Adversarele au avut o răbufnire de orgoliu, au restabilit egalitatea la “24”, dar în cele din urmă setul l-a capturat Lugojul, ce avea 2-1 pe tabelă. Nebunia și echilibrul au continuat și în setul următor, cel  mai disputat. Lugojul a condus cu 8-5, Blajul a revenit și s-a distanțat la 17-13 și 18-15, egalitatea fiind restabilită la 21-21. A rezultat o încleștare a nervilor, un “roller coaster” năucitor, cu CSM Lugoj la două mingi de câștigarea tuturor punctelor (23-22) și Blajul revenit din pumni (a avut la rându-i 24-23), într-un asalt ce a produs 6 avantaje minime și un efort materializat într-un set prelungit, adjudecat de blăjence cu 30-28, ce au evitat astfel a doua înfrângere consecutivă (precedentul joc a fost 0-3, în decembrie la Târgoviște). În “tie breack” a continuat dramatismul din setul anterior, iar suspansul a fost în prim-plan. Lugojul, ce a dominat la blocaj și la serviciu, s-a aflat la conducere până la 9-7, dar nu a reușit să se desprindă, deoarece Volei Alba Blaj nu a cedat, a egalat la “9” și s-a mers cap la cap, până la 13-13, când oaspetele au dat lovitura, au fructificat prima minge de meci și au izbutit să se mențină pe prima poziție, după ce au fost în pericol să o piardă.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 15 puncte, Jovana Kocić – 12, Nađa Ninković – 13, Sorina Miclăuș – un punct, Slađana Mirković – 6, Milica Ivković – libero; au mai intrat Olga Strantzalli – 13 p, Andra Artin și Iarina Axinte (Andreea Ispas – libero, Jovana Cirković, Ștefania Cheluță, Noemi Moldovan). Seria infermanlă, cu 6 jocuri în numai 19 zile comtinuă, iar în această săptămână sunt jocurile cu CS Mioveni (acasă, în sferturile Cupei României, miercuri, 19 ianuarie, de la ora 18.00) și la Cluj-Napoca, în 22 ianuarie, cu nou-promovata ACS Volei Cristina Pîrv Volei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea