Vinul fiert, băutura preferată în sezonul rece. Ce beneficii are pentru sănătate
Vinul fiert, băutura preferată în sezonul rece. Ce beneficii are pentru sănătate
Anumite băuturi alcoolice consumate cu moderație și doar de către adulți, sunt chiar benefice pentru sănătate. Un astfel de exemplu este chiar vedeta sezonului rece, vinul fiert. Un pahar din acest deliciu al iernii ne ajută să dormim mai bine şi ne protejează sistemul cardiovascular. În plus, ingredientele folosite pentru prepararea băuturii sunt şi ele sănătoase, mai ales acum, când e frig.
Cea mai cea căutată băutură a iernii o găsim de acum în toate restaurantele şi târgurile de Crăciun. Pentru un gust desăvârşit, sunt însă câteva secrete de pregătire.
Iulian Ghițescu, patron restaurant: ”Ca să obţinem un vin fiert gustos trebuie să punem un baton de scorțișoară, aici am un mix de piper alb, roşu şi negru şi cuişoare. Iar ca decor punem o felie de portocală. (…) Important e şi vinul pe care să-l folosim. Doar Fetească Neagră, este unul dintre cele mai bune vinuri româneşti.
Românii se bucură din plin de acest deliciu, în special în sezonul rece.
Turist: ”E o tradiţie de sărbători, iarna, să bei un pahar de vin fiert cu toate mirodeniile. Doar să nu faci exces, paharul să nu fie cât vaza”. Turist: ”De două ori pe an, de Crăciun şi de Anul Nou”.
Beneficiile vinului fiert
Puţini ştiu însă că, de fapt, vinul fiert are chiar foarte multe beneficii pentru sănătate.
Ionuț Ignat, nutriţionist: ”Unul dintre ele este prezenţa resveratrolului, care este un antioxidant foarte puternic şi bineînţeles că avem melatonina. Un pahar de vin servit seara ne ajută circul circadian, adică să avem un somn liniştit şi bineinţeles are ca şi prezenţă potasiu, care ajută sistemul cardiovascular.
Vinul fiert se prepară, după gust, cu scorţişoară, nucşoară, zahăr sau piper
Sănătoase trebuie să fie şi ingredientele folosite pentru prepararea băuturii: Scorţişoară, nucşoară, zahăr, piper, mere.
Teodor Robu, profesor Ştiinţa Plantelor: ”Majoritatea sunt antiseptice, antiinflamatorii, sunt calmante, sunt carminative, ajută digestia. Nu mai spun despre afecţiunile aparatului respirator, acum suntem într-un sezon când acestea inundă oamenii”.
Clara Mihociu, reporter Observator: ”10 lei costă o cană cu 330 de ml de vin fiert. Este cantitatea pe care avem voie să o consumăm într-o zi, pentru a ne bucura de maximum de beneficii ale acestei băuturi. De asemenea, nu putem să o consumăm mai mult de 3-4 ori pe săptămână”.
Vinul fiert se recomandă a fi consumat imediat după preparare
Sursa: observatornews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO VIDEO | Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, dublă campioană națională la Culturism și Fitness. A reușit să își apere titlul la concursul organizat în Cluj-Napoca
FOTO VIDEO | Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, dublă campioană națională la Culturism și Fitness. A reușit să își apere titlul la concursul organizat în Cluj-Napoca Campionatul Național de Culturism si Fitness s-a organizat la Cluj-Napoca în perioada 15-19 mai, iar albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean a reușit să își apere cu succes titlul de campioană. După ce a […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 9 ore
CODUL BUNELOR MANIERE. SALUTUL – primul semn al politeţii. Cine trebuie să salute primul: femeia, bărbatul, şeful sau vârstnicul? Reguli de bază
-
Opinii - Comentariiacum 59 de secunde
Mesaje de Sfinții Constantin și Elena 2024. FELICITARI și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica
-
Sportacum 3 zile
Liga 3, etapa a 9-a, se apropie vacanța: jocuri interne pentru Metalurgistul Cugir și Industria Galda, deplasări pentru albaiuliene
-
Actualitateacum 4 zile
Micii producători, taxați de la 1 iulie 2024 pentru transportul propriilor produse la piață: Noul impozit este impus de ANAF
-
Sportacum 2 zile
Metalurgistul Cugir – ACS Tg Mureș 3-2 (1-1), în play-out | „Roș-albaștrii”, victorie la despărțirea de fani
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
16 mai – Cuviosul Teodor cel Sfințit, un mare sfânt al cărui nume îl poartă foarte mulţi români