Rămâi conectat

Ştirea zilei

Vinul fiert, băutura preferată în sezonul rece. Ce beneficii are pentru sănătate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinul fiert, băutura preferată în sezonul rece. Ce beneficii are pentru sănătate

Anumite băuturi alcoolice consumate cu moderație și doar de către adulți, sunt chiar benefice pentru sănătate. Un astfel de exemplu este chiar vedeta sezonului rece, vinul fiert. Un pahar din acest deliciu al iernii ne ajută să dormim mai bine şi ne protejează sistemul cardiovascular. În plus, ingredientele folosite pentru prepararea băuturii sunt şi ele sănătoase, mai ales acum, când e frig.

Cea mai cea căutată băutură a iernii o găsim de acum în toate restaurantele şi târgurile de Crăciun. Pentru un gust desăvârşit, sunt însă câteva secrete de pregătire.

Iulian Ghițescu, patron restaurant: ”Ca să obţinem un vin fiert gustos trebuie să punem un baton de scorțișoară, aici am un mix de piper alb, roşu şi negru şi cuişoare. Iar ca decor punem o felie de portocală. (…) Important e şi vinul pe care să-l folosim. Doar Fetească Neagră, este unul dintre cele mai bune vinuri româneşti.

Românii se bucură din plin de acest deliciu, în special în sezonul rece.
Turist: ”E o tradiţie de sărbători, iarna, să bei un pahar de vin fiert cu toate mirodeniile. Doar să nu faci exces, paharul să nu fie cât vaza”. Turist: ”De două ori pe an, de Crăciun şi de Anul Nou”.

Beneficiile vinului fiert

Puţini ştiu însă că, de fapt, vinul fiert are chiar foarte multe beneficii pentru sănătate.

Ionuț Ignat, nutriţionist: ”Unul dintre ele este prezenţa resveratrolului, care este un antioxidant foarte puternic şi bineînţeles că avem melatonina. Un pahar de vin servit seara ne ajută circul circadian, adică să avem un somn liniştit şi bineinţeles are ca şi prezenţă potasiu, care ajută sistemul cardiovascular.

Vinul fiert se prepară, după gust, cu scorţişoară, nucşoară, zahăr sau piper

Sănătoase trebuie să fie şi ingredientele folosite pentru prepararea băuturii: Scorţişoară, nucşoară, zahăr, piper, mere.

Teodor Robu, profesor Ştiinţa Plantelor: ”Majoritatea sunt antiseptice, antiinflamatorii, sunt calmante, sunt carminative, ajută digestia. Nu mai spun despre afecţiunile aparatului respirator, acum suntem într-un sezon când acestea inundă oamenii”.

Clara Mihociu, reporter Observator: ”10 lei costă o cană cu 330 de ml de vin fiert. Este cantitatea pe care avem voie să o consumăm într-o zi, pentru a ne bucura de maximum de beneficii ale acestei băuturi. De asemenea, nu putem să o consumăm mai mult de 3-4 ori pe săptămână”.

Vinul fiert se recomandă a fi consumat imediat după preparare

Sursa: observatornews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

În ȚARA JUPÂNILOR, dreptatea bate la ușă: Victorie a locuitorilor din Lupșa în scandalul cadastrării sistematice a terenurilor din comună. Curtea de Apel Cluj a suspendat efectele procesului verbal de acceptanță din octombrie 2022

Ziarul Unirea

Publicat

în

În ȚARA JUPÂNILOR, dreptatea bate la ușă: Victorie a locuitorilor din Lupșa în scandalul cadastrării sistematice a terenurilor din comună. Curtea de Apel Cluj a suspendat efectele procesului verbal de acceptanță din octombrie 2022 Scandalul provocat de cadastrarea sistematică gratuită a terenurilor din comuna Lupșa, lucrare derulată în perioada 2020 – 2022, a parcurs un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea