Concert vocal – simfonic dedicat cadrelor medicale în luptă cu pandemia susținut la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Programul evenimentului
Concert vocal – simfonic dedicat cadrelor medicale în luptă cu pandemia susținut la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Programul evenimentului
Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, marți, 30 noiembrie 2021, un concert extraordinar vocal – simfonic, susținut de artiști din Alba și Districtul Prignitz din Germania, evenimentul urmând a fi oferit în semn de respect și gratitudine cadrelor medicale care luptă cu pandemia. Concertul se va desfășura începând cu ora 19:00 la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia și este inclus în manifestările organizate cu ocazia Zilei Naționale a României.
„Concertul vocal-simfonic este un gest simbolic pe care artiștii din Alba și Prignitz îl fac pentru cadrele medicale, care luptă în această perioadă pentru sănătatea noastră. Astfel, în semn de respect și gratitudine, am invitat personalul medical din județ să participe la acest eveniment cultural și să își încarce sufletul cu bucurie. Concertul reprezintă o continuare a parteneriatului cultural de succes dintre Județul Alba și Districtul Prignitz. Orchestra simfonică, alcătuită la Alba Iulia special pentru acest eveniment, va concerta alături de o parte dintre cei mai apreciați soliști vocali de operă din cadrul Academiei de muzică „Lotte Lehmann” din Perleberg (Prignitz): Angelo Raciti, Julia Araujo, Lada Shornik și Kento Uchiyama”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.
În programul concertului, vor fi interpretate lucrări muzicale de Meyerbeer, Bizet, Massenet, Donizetti, Mozart, Gounod, Cilea, Rimski-Korsakov și Verdi, sub bagheta dirijorală a Maestrului Cristian Sandu, lector univ. dr. la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.
Concertul extraordinar vocal – simfonic va fi transmis LIVE pe paginile instituțiilor organizatoare din județul Alba, cât și pe paginile partenerilor din Districtul Prignitz din Germania.
Informații despre artiștii din Prignitz:
ANGELO RACITI (Italia, Elveția) – tenor, din anul 2009 este Director artistic al Academiei „Lotte Lehmann” din Perleberg. Repertoriul muzical personal cuprinde numeroase roluri din operele Bizet – Carmen, Puccini – La Bohème, Tosca, Madama Butterfly, Massenet – Werther, Mozart – Idomeneo, Gounod – Faust, Verdi – La Traviata si Falstaff. Angelo Raciti a concertat în cele mai importante săli de spectacole din Europa: Tonhalle Düsseldorf, Berliner Konzerthaus, Liederhalle Stuttgart, Konzerthaus Freiburg, Musikhalle Hamburg și Victoria Hall Geneva.
JULIA ARAJUO (Uruguai) – soprană, s-a născut în Montevideo, Uruguai. A absolvit în anul 2017 Facultatea de Muzică din Montevideo, la clasa prof. Rita Conito. Julia Arajuo a participat la numeroase cursuri de măiestrie conduse de Raquel Pierotti, Miguel Angel Arqued și Jorge Ansorena, iar între anii 2014-2017 a fost angajată ca solistă la Teatrul Național ,,Sodre” din Montevideo. Studiile de master ,,Solist de Operă” au fost finalizate la Facultatea de Muzică și Teatru din Leipzig, în anul 2020. În februarie 2020 debutează cu rolul ,,Micaaela” din opera Carmen de Bizet, la Teatrul Massimo Bellini din Catania. Începând cu anul 2021 este bursieră a Academiei ,,Lotte Lehmann” din Perleberg, Prignitz.
LADA SHORNIK (Rusia) – soprană, s-a născut în micul oraș Orsk din Rusia și de la o vârstă fragedă a început dezvoltarea sa creativă în mai multe direcții culturale: canto, pian, pictură și teatru. La vârsta de nouă ani a fost admisă la Colegiul de Muzică și Artă Teatrală din Moscova. În anul 2015 începe studiile la Colegiul M. Ippolitov-Ivanov, la clasa prof. Tatjana Sharova și în anul 2019 urmează studiile la Universitatea de Muzică din Berlin, la clasa prof. Albert Pesendorfer. A luat parte la cursuri de măiestrie conduse de Barbara Bonney, Brigitte Lindner și Regina Werner, începând cu anul 2021 este bursieră a Academiei ,,Lotte Lehmann” din Perleberg, Prignitz.
KENTO UCHIYAMA (Japonia) – bassbariton, s-a născut la Osaka și a studiat canto la Facultate de Arte din Kyoto, finalizând studiile cu premiul 1 oferit de Primăria din Kyoto. Între anii 2016-2019 a fost angajat al Teatrului Biwako/Japan, interpretând mai multe roluri, precum Leporello – Don Giovanni, Aeneas – Dido și Aeneas, Sancho Pansa – Don Quichotte și Caporal – La fille du régiment. Începind cu anul 2020 este student în cadrul Universității de Muzică din Berlin, la clasa prof. Albert Pesendorfer. Din anul 2020 este bursier al Academiei ,,Lotte Lehmann” din Perleberg, Prignitz.
Accesul public la eveniment va fi permis PERSONALULUI MEDICAL DIN JUDEȚUL ALBA, în semn de respect și gratitudine, până la 30% din capacitatea maximă a spațiului de desfășurare și cu purtarea măștii de protecție, doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, sau celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
***
Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Muzeul Național al Unirii, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” și Teatrul de Păpuși „Prichindel”, în colaborare cu Instituția Prefectului și Primăria Municipiului Alba Iulia organizează și în acest an o serie de activități omagiale, comemorative, cultural-artistice și științifice dedicate Zilei Naționale a României. Manifestările se vor desfășura cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2. Organizatorii susțin ferm vaccinarea populației, dar vin în sprijinul vremurilor actuale și cu soluții active, astfel încât s-a recurs, în acest an, la forme speciale de organizare și difuzare a activităților propuse, din dorința de a permite tuturor românilor să se bucure de Ziua Națională a României, în siguranță, în contextul epidemiologic. Evenimentele vor fi disponibile tuturor cetățenilor prin amplasarea a patru ecrane led de mari dimensiuni, care vor fi amplasate în Cetatea Alba Carolina (Piața Tricolorului, Sala Unirii, Piața Cetății și Monumentul Unirii), și vor fi transmise în paralel și pe paginile de Facebook ale instituțiilor organizatoare.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare În cursul zilei de vineri, 22 noiembrie 2024, mai mulți muncitori și-au pus la treabă iscusința, priceperea și îndemânarea cu scopul de a oferi pasionaților de șah din municipiul […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii