Drept la replică: „Capitala cămătarilor și a unor corupți din I.P.J Alba”
Drept la replică: „Capitala cămătarilor și a unor corupți din I.P.J Alba”
„Sunt Chira Ioan Mircea și în virtutea dreptului la replică vreau să aduc câteva completări și clarificări la articolul intitulat „Viața bate filmul: De la făuritorul unui imperiu financiar, în județul ALBA, la „colecționar” de dosare penale. „Mi-a răpit șansa de a mă întoarce în România cu familia” , publicat în 30 octombrie 2021.
Nu sunt o victimă a lui A.G.P. și nici a sistemului, sunt o victimă a unor polițiști corupți din I.P.J. Alba. Totul a început în urmă cu un an când un mic grup infracțional de polițiști au cerut ca eu și alte persoane să declarăm în fals că am fost înșelați de A.G.P. Am refuzat asta și am declarat adevărul. Polițiștii au fost deranjați foarte tare de acest lucru, am fost amenințat si șantajat să declar „ce trebuie” .
La fel au pățit si celelalte persoane. Am făcut plângere penală împotriva întregului grup la secția specială. Cred că ei obișnuiți cu abuzurile și incompetenți peste măsură nu au realizat pe cine abuzează, amenință si șantajează. Cu această ocazie vreau să asigur autorul acestui articol că CV-ul meu care nu pare de neglijat este real. Acest lucru poate fi verificat cu ușurință. Dacă cu mine au făcut așa ceva vă puteți da seama ce sunt în stare sa facă unui om simplu care nu are curajul să riposteze, să lupte pentru drepturile lui. Din acel moment am devenit „colecționar de dosare penale” .
Toată activitatea mea așa zis „infracțională” a început, din senin, din acel moment. Acești polițiști sunt în stare de orice pentru a mă face să tac , pentru a mă „agăța” cu ceva și pentru a mă compromite în fața opiniei publice, pentru a distruge credibilitatea mea. Ei cred că astfel voi renunța la plângerile făcute împotriva lor.
Nu sunt o victimă a sistemului pentru că eu cred că sistemul este unul bun, doar anumiți oameni din sistem, foarte puțini, sunt niște jigodii corupte care trebuie să răspundă pentru faptele lor.
Uitați unde s-a ajuns datorita corupției din I.P.J. Alba, Alba este considerată capitala și totodată raiul cămătarilor. Este ceva obișnuit si la ordinea zilei ca polițiști din I.P.J. Alba să fie văzuți în compania cămătarilor, să meargă în concedii împreună, la vânătoare, la chefuri, la case de vacanțe și chiar la femei. Nu odată polițiști sau membri de familie a polițiștilor au fost văzuți conducând, folosind mașinile cămătarilor. Cum poate sau ce șanse are o victimă, un debitor abuzat de un cămătar să spere că acești polițiști vor face o anchetă obiectivă.
Unde s-a ajuns datorită corupției din poliție, s-a ajuns la nivelul în care domnul M.F.R atât este de sigur pe el și pe spatele care îl are în poliție încât își permite să declare în scris în ziar că el dă bani cu interes, cu dobândă. El vorbește deschis si fără nici o jenă că m-a împrumutat cu 2000 euro cu un interes din partea lui de 600 euro. Adică 30 % dobânda pentru o lună după 2000 euro. Dacă acest lucru se întâmpla în oricare județ din țară persoana aceasta ar fi fost deja audiată în calitate de suspect.
În Alba poliția este partenerul de nădejde al cămătarilor. Sunt cămătari care rulează bani unor polițiști, sunt cazuri în care chiar polițiști dau bani cu împrumut. În Alba cămătarii nu mai recurg la violență, ei recuperează banii si dobânzile cu ajutorul unor polițiști. Debitorul dacă nu plătește se trezește cu dosare penale cum ca el ar fi cel care l-a înșelat pe cămătar sau alte dosare fabricate.
Cămătarii sunt informați si consiliați de polițiști. Pentru bunurile lăsate garanție se face contract de vânzare cumpărare, se cesionează acțiuni sau părți sociale, se fac contracte de consultanță, de închiriere cum este cazul meu si al acestui domn, etc.
Cine este acest domn M. F. R. din Paris care se plânge că i-am răpit șansa de a se întoarce acasă cu familia si cât de harnic și onest este? Acest om nu este un om nevoiaș, acesta deține în Alba o casă, cinci apartamente care sunt închiriate si mai multe terenuri, iar la Paris are o casă, este proprietar. Vă întreb câți oameni cunoașteți care au casă în Paris. Cred că nu are sens să mai precizez cât costă o casă la Paris. De harnic pot să confirm că este harnic, toate acestea au fost achiziționate de el în ultimii 6 ani de când este la „muncă” , la Paris. În ce privește onestitatea lui am niște îndoieli pentru că el ar putea să se întoarcă oricând în Alba, acasă, dar nu o face. Presupun că îi este rușine să dea ochii cu părintii minorelor cărora acesta chiar le-a furat viitorul obligându-le să se prostitueze, motiv pentru care domnul M. F. R. a fost condamnat la 6 ani si 10 luni de închisoare cu executare, fapt verificabil chiar și printr-o simplă căutare pe Google.
Domnilor polițiști nu mai trimiteți trompete penale să mă denigreze prin presă pentru că nu este corect, nu este deontologic și în plus vă crează și dumneavoastră probleme. Vedeți ce a declarat omul. Va trebui totuși audiat, dar daca se întâmplă să îl audieze un alt polițist care nu este din grupul vostru? Un polițist corect și acesta își dă drumul la gură și face niște declarații care nu vă avantajează?
Mai mulți oameni văzând cum lupt eu pentru dreptate au prins curaj si speranță si au depus si ei plângeri penale la corpul de control si D.N.A. împotriva voastră.
După ultimul drept la replică publicat în Ziarul Unirea, intitulat „Răzbunarea polițiștilor corupți din I.P.J. Alba” , am fost chemat în fiecare zi lucrătoare la poliție. Sunt curios ce sunt în stare să îmi mai facă pentru a mă liniști.”
Chira Ioan Mircea
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii