Rămâi conectat

Ştirea zilei

Drept la replică: „Capitala cămătarilor și a unor corupți din I.P.J Alba”

Publicat

în

Drept la replică: „Capitala cămătarilor și a unor corupți din I.P.J Alba”

„Sunt Chira Ioan Mircea și în virtutea dreptului la replică vreau să aduc câteva completări și clarificări la articolul intitulat „Viața bate filmul: De la făuritorul unui imperiu financiar, în județul ALBA, la „colecționar” de dosare penale. „Mi-a răpit șansa de a mă întoarce în România cu familia” , publicat în 30 octombrie 2021.

Nu sunt o victimă a lui A.G.P. și nici a sistemului, sunt o victimă a unor polițiști corupți din I.P.J. Alba. Totul a început în urmă cu un an când un mic grup infracțional de polițiști au cerut ca eu și alte persoane să declarăm în fals că am fost înșelați de A.G.P. Am refuzat asta și am declarat adevărul. Polițiștii au fost deranjați foarte tare de acest lucru, am fost amenințat si șantajat să declar „ce trebuie” .

Electrica Furnizare Discount

La fel au pățit si celelalte persoane. Am făcut plângere penală împotriva întregului grup la secția specială. Cred că ei obișnuiți cu abuzurile și incompetenți peste măsură nu au realizat pe cine abuzează, amenință si șantajează. Cu această ocazie vreau să asigur autorul acestui articol că CV-ul meu care nu pare de neglijat este real. Acest lucru poate fi verificat cu ușurință. Dacă cu mine au făcut așa ceva vă puteți da seama ce sunt în stare sa facă unui om simplu care nu are curajul să riposteze, să lupte pentru drepturile lui. Din acel moment am devenit „colecționar de dosare penale” .

Toată activitatea mea așa zis „infracțională” a început, din senin, din acel moment. Acești polițiști sunt în stare de orice pentru a mă face să tac , pentru a mă „agăța” cu ceva și pentru a mă compromite în fața opiniei publice, pentru a distruge credibilitatea mea. Ei cred că astfel voi renunța la plângerile făcute împotriva lor.

Nu sunt o victimă a sistemului pentru că eu cred că sistemul este unul bun, doar anumiți oameni din sistem, foarte puțini, sunt niște jigodii corupte care trebuie să răspundă pentru faptele lor.

Uitați unde s-a ajuns datorita corupției din I.P.J. Alba, Alba este considerată capitala și totodată raiul cămătarilor. Este ceva obișnuit si la ordinea zilei ca polițiști din I.P.J. Alba să fie văzuți în compania cămătarilor, să meargă în concedii împreună, la vânătoare, la chefuri, la case de vacanțe și chiar la femei. Nu odată polițiști sau membri de familie a polițiștilor au fost văzuți conducând, folosind mașinile cămătarilor. Cum poate sau ce șanse are o victimă, un debitor abuzat de un cămătar să spere că acești polițiști vor face o anchetă obiectivă.

Unde s-a ajuns datorită corupției din poliție, s-a ajuns la nivelul în care domnul M.F.R atât este de sigur pe el și pe spatele care îl are în poliție încât își permite să declare în scris în ziar că el dă bani cu interes, cu dobândă. El vorbește deschis si fără nici o jenă că m-a împrumutat cu 2000 euro cu un interes din partea lui de 600 euro. Adică 30 % dobânda pentru o lună după 2000 euro. Dacă acest lucru se întâmpla în oricare județ din țară persoana aceasta ar fi fost deja audiată în calitate de suspect.

În Alba poliția este partenerul de nădejde al cămătarilor. Sunt cămătari care rulează bani unor polițiști, sunt cazuri în care chiar polițiști dau bani cu împrumut. În Alba cămătarii nu mai recurg la violență, ei recuperează banii si dobânzile cu ajutorul unor polițiști. Debitorul dacă nu plătește se trezește cu dosare penale cum ca el ar fi cel care l-a înșelat pe cămătar sau alte dosare fabricate.

Cămătarii sunt informați si consiliați de polițiști. Pentru bunurile lăsate garanție se face contract de vânzare cumpărare, se cesionează acțiuni sau părți sociale, se fac contracte de consultanță, de închiriere cum este cazul meu si al acestui domn, etc.

Cine este acest domn M. F. R. din Paris care se plânge că i-am răpit șansa de a se întoarce acasă cu familia si cât de harnic și onest este? Acest om nu este un om nevoiaș, acesta deține în Alba o casă, cinci apartamente care sunt închiriate si mai multe terenuri, iar la Paris are o casă, este proprietar. Vă întreb câți oameni cunoașteți care au casă în Paris. Cred că nu are sens să mai precizez cât costă o casă la Paris. De harnic pot să confirm că este harnic, toate acestea au fost achiziționate de el în ultimii 6 ani de când este la „muncă” , la Paris. În ce privește onestitatea lui am niște îndoieli pentru că el ar putea să se întoarcă oricând în Alba, acasă, dar nu o face. Presupun că îi este rușine să dea ochii cu părintii minorelor cărora acesta chiar le-a furat viitorul obligându-le să se prostitueze, motiv pentru care domnul M. F. R. a fost condamnat la 6 ani si 10 luni de închisoare cu executare, fapt verificabil chiar și printr-o simplă căutare pe Google.

Domnilor polițiști nu mai trimiteți trompete penale să mă denigreze prin presă pentru că nu este corect, nu este deontologic și în plus vă crează și dumneavoastră probleme. Vedeți ce a declarat omul. Va trebui totuși audiat, dar daca se întâmplă să îl audieze un alt polițist care nu este din grupul vostru? Un polițist corect și acesta își dă drumul la gură și face niște declarații care nu vă avantajează?

Mai mulți oameni văzând cum lupt eu pentru dreptate au prins curaj si speranță si au depus si ei plângeri penale la corpul de control si D.N.A. împotriva voastră.

După ultimul drept la replică publicat în Ziarul Unirea, intitulat „Răzbunarea polițiștilor corupți din I.P.J. Alba” , am fost chemat în fiecare zi lucrătoare la poliție. Sunt curios ce sunt în stare să îmi mai facă pentru a mă liniști.”

Chira Ioan Mircea

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Noapte albă pentru deschiderea traficului pe autostrada A10 Sebeș – Turda, între Alba Iulia și Aiud

Publicat

în

Noapte albă pentru deschiderea traficului pe autostrada A10 Sebeș – Turda, între Alba Iulia și Aiud

Mâine, așa cum a anunțat oficial Ministrul Transporturilor și Compania Națională de Autostrăzi va fi deschis complet traficul pe autostrada A10 Sebeș – Turda. E vorba de 1,5 kilometri, din lotul 1, 24,25 kilometri, din lotul 2 și circa 3 kilometri din lotul 3, rămași muzeu, până la nodul rutier Aiud.

Citește și: OFICIAL| MARȚI: Se deschide circulația pe Autostrada A10 Sebeș–Turda, lotul 2. Planul de Management de Trafic, aprobat de către CNAIR

Antreprenorul grec, Aktor, a mobilizat pe lot aproximativ 200 de oameni și lucrează la ultimele finisaje înainte de darea în trafic.

Electrica Furnizare Discount

Reporterii ziarulunirea.ro, așa cum v-au obișnuit, i-au surprins seara târziu, în jurul orei 21, pe muncitori, lucrând între kilometrul 25 și 27. Aici au fost bătuți stâlpii de parapeți și se montează parapeți pentru a nu mai restricționa traficul după deschiderea circulației.

Profitând de moment, reporterii noștri au surprins și o fotografie superbă cu nodul rutier Teiuș, complet iluminat.

„În zona Dealului Oiejdea, unde au apărut alunecări de teren, una dintre căi nu este încă finalizată. Ca atare, pe acest sector -de 1,5 km- se va circula în ambele sensuri, dar pe o singură cale, în regim de Drum Național. Situația a impus limitarea vitezei la 60 km/h în zona respectivă, dar și limitarea la 100 de km/h pe restul lotului 2.

Constructorul va trebui să monteze toate elementele de siguranță și să semnalizeze prin marcaje provizorii zonele unde acestea nu sunt definitivate”, au transmis reprezentanții CNAIR.

Citește mai mult

Ştirea zilei

„Lovitură” pentru dezvoltatorii imobiliari, în urma pandemiei: Casele la țară și mii de metri pătrați, la prețul unei garsoniere

Publicat

în

„Lovitură” pentru dezvoltatorii imobiliari, în urma pandemiei: Casele la țară și mii de metri pătrați, la prețul unei garsoniere

Atât în marile orașe cât și în împrejurimile acestora, dezvoltatorii imobiliari au construit masiv, iar prețurile porneau, la începutul anului 2021, de la 35.000 de euro, pentru o garsonieră mică, arată DCNEWS.ro.

Odată cu scumpirea prețurilor materialelor de construcții, dezvoltatorii imobiliari au ridicat prețul, mergând cu piața, indiferent dacă, la momentul scumpirii prețurilor materiei prime, blocul era deja finalizat. Astfel, în cel mai bun caz, prețurile pornesc de la 45.000 de euro, lângă București, pentru o garsonieră.

Electrica Furnizare Discount

Pandemia și restricțiile au ținut oamenii în case sau le-a limitat libertatea de mișcare sau de acces. În plus, pandemia a mai adus ceva: munca de acasă. Multe companii s-au reorientat, ceea ce le-a adus beneficii atât lor, cât și angajaților. Companiile nu mai plătesc chirii costisitoare și angajați care să se ocupe de curățenie, de exemplu. Angajații nu mai pierd ore pe drum și fac economii din banii necesari pentru o zi de muncă (bani pentru transport, hrană).

Astfel, mulți dintre cei care poate s-ar fi orientat să aleagă un apartament în București, sacrificând spațiul personal, s-au orientat către alte proprietăți, în mijlocul naturii.

Grupurile de Facebook precum ”Mutat la țară – Anunțuri imobiliare/ discuții și informații” sau ”Case și terenuri la țară” au explodat, având zeci de mii de membri.

Spre surprinderea multora, prețurile pornesc de la câteva mii de euro, iar proprietățile impresionante sunt departe de a atinge pragul 100.000 de euro. Sunt proprietăți care au lac cu nuferi, grădini de legume, pomi fructiferi, chiar și vechile mori. Majoritatea au peste o mie de metri pătrați de teren, iar ce oferă este de-a dreptul surprinzător, pentru că e autentic și amintește de originile noastre.

Case și mii de metri pătrați de teren, la preț de garsonieră

Exemple sunt multe, dar voi trece în revistă doar o mică parte din ele, cele mai recente, care au și prețurile afișate:

– 1300 de mp de teren, într-un sat din Mehedinți – 3.800 de euro.

– curte de 500 de mp și teren în plus de 1400 de mp, dar și două case în curte, precum și anexe, cu deschidere de 32 de metri liniari, în Prahova – 35.000 de euro.

– casă la 40 de km de București, cu patru camere, beci, canalizare, râu și baltă de pește în apropiere, dar și 2500 de mp de teren- 40.000 de euro.
Cabană și un deal întreg, preț de 68.000 de euro

Un alt exemplu recent este o cabană de povește, de la poalele munților Făgăraș, o construcție complet renovată în 2021, de 85 mp utili, cu o priveliște uimitoare. La pachet cu cabana vin și 11.000 de mp de teren. ”Tot dealul este al tău” spun proprietarii. Prețul pentru o astfel de proprietate cu potențial turistic și în care nu mai e nimic de investit? 68.000 de euro!

Multe oferte până-n 10.000 de euro

Pe lângă ofertele postate de persoanele care doresc să-și vândă proprietățile de la sat, sunt și mesaje ale persoanelor care caută să-și cumpere proprietăți, cu o limită de buget. Un astfel de mesaj este ”Cumpăr teren intravilan la maximum 60 km de București, buget 8000 €.” Iar, surprinzător pentru mulți, astfel de mesaje au și răspunsuri cu oferte.

România nu stă doar în marile orașe, sufocate de construcții, apărute una lângă alta, de mașinile vechi, poluare și praf. România există și dincolo de aceste orașe comerciale și are peisaje uimitoare și tradiție. Iar dacă pandemia ne-a oferit ceva, ne-a oferit și această șansă, de a descoperi valori uitate și de a le readuce la viață.

Citește mai mult

Ştirea zilei

1 Decembrie la Alba Iulia: Ultimele declarații ale primarului Gabriel Pleșa. „Poate că am riscat cu spectacolul de drone în loc de focul de artificii”

Publicat

în

1 Decembrie la Alba Iulia: Ultimele declarații ale primarului Gabriel Pleșa. „Poate că am riscat cu spectacolul de drone în loc de focul de artificii”

Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia, a fost prezent luni, 29 noiembrie, în studioul Unirea FM alături de moderatorul Simona Lodroman. În cadrul emisiei au fost discutate subiecte precum Ziua Națională a României, sărbătoarea Sfântului Nicolae, dar și sărbătorile de iarnă așteptate cu nerăbdare de români.

Ziua Națională a României la Alba Iulia

„Este o săptămână plină, cu Ziua Națională a României în centrul ei, iar peste șapte zile sărbătorim Sfântul Nicolae, iar cu această ocazie am pregătit o surpriză plăcută pentru albaiulieni.

Electrica Furnizare Discount

Începem, categoric, cu Ziua Națională a României, noi am dat presei și publicității ce evenimente vom face în acest an – sigur – sunt evenimente mai puține decât în 2019, dar mai multe decât în anul trecut când am trăit acel nefericit 1 Decembrie cu orașul în carantină, care sper să nu îl mai trăim niciodată.

Citește și: PROGRAMUL FINAL pentru 1 DECEMBRIE 2021, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: paradă militară, concerte de muzică populară și spectacol de drone

Din fericire, așa cum știm, în ultimele două săptămâni incidența a început să scadă, în medie cu aproape un procent pe zi, astfel ne aflăm în acel prag de trei la mie, vorbesc de Municipiul Alba Iulia, ceea ce înseamnă că măsurile restrictive sunt mai blânde decât erau acum două săptămâni.

Împreună cu Consiliul Județean, Prefectura și Garnizoana Militară, instituțiile ce organizează Ziua Națională a României de la Alba Iulia, am decis  să renunțăm la două dintre evenimente: Masa Populară și spectacolul în aer liber. Riscam ca la Masa Populară să fie aglomerație și nu puteam să facem un oarecare triaj, între sute de mii de oameni este imposibil să faci așa ceva, iar în ceea ce privește spectacolul în aer liber ar fi fost categoric necesară o zonă de delimitare în fața scenei, să facem acel triaj care se referă la certificatul verde, iar probabil am fi avut câteva sute de oameni în interiorul gardului și câteva mii în afara lui. Atunci am zis că nu are rost să facem acest lucru, vom renunța și tot ceea ce reprezintă spectacol artistic se va transmite online și pe acele șase ecrane mari ce sunt răspândite în oraș.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

În schimb, toate elementele pe care le-am avut în anii trecuți, înainte de declanșarea pandemiei, le vom avea. Televiziunea Română va transmite în direct de la Alba Iulia imediat după ce transmite parada de la București. Le recomand oamenilor ca la paradă militară să nu se înghesuiască doar în fața blocurilor „M” deoarece această paradă intră în dispozitiv din fața Colegiului Național „Horea,  Cloșca și Crișan” și intersecția Horea cu Calea Moților, în același mers de defilare și aceași formație astfel încât cei care vin cu copii, cei care vin la Alba Iulia să vadă și să participe la Serbările Unirii nu trebuie să se înghesuie neapărat în fața blocurilor „M”, unde nu s-a făcut tribuna oficială, dar va exista un perimetru unde vor trebui să fie prezenți maxim 200 de oameni, vaccinați, cu certicat verde și a fost așternut doar un covor.

Comercianții vor fi și ei prezenți la Alba Iulia, dar nu pe pietonala Mihai Viteazul, ci pe latura de Vest a Cetății Alba Carolina, pe cea dintâi au să rămână doar comercianții ce se aflau deja. Vor fi unități de alimentație publică și comercianți de lucruri diverse specifice acestei zile, oamenii vor avea unde să-și petreacă timpul liber. Vor fi prezenți începând de astăzi și vor sta două zile. Acești comercianți au semnat un angajament prin care își asumă că vor respecta regulile sanitare.

Citește și: PROGRAM| PARADA MILITARĂ din Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ 2021: 550 de militari vor defila în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918

De 1 Decembrie la ora 20:00, tradiționalul foc de artificii l-am înlocuit de această dată cu un spectacol de drone, sper să fie o surpriză plăcută, poate că am riscat puțin, sunt oameni conservatori care preferă tradiționalul foc de artificii, dar cred că vor gusta și acest spectacol cu peste 100 de drone, dirijate pe computer, ce vor desena pe cer și vor fi luminate în diverse culori. Cred ca va fi spectaculos, am văzut un promotion la un astfel de spectacol și  a părut deosebit. Pentru tradiționaliști, ca să nu regrete tradiționalul foc de artificii, le spun că la trecerea dintre ani vom avea un foc de artificii, nu o să trecem anul fără să avem și acest foc de artificii.

Măsurile de protecție în contextul pandemic sunt purtarea măștii și distanțarea convențională de 1 m între persoane, sigur – familiile pot sta împreună, nu merge nimeni la limita absurdului” , a declarat primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, aflat în studioul Unirea FM

 

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare