Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia are un număr aproape DUBLU de studenți, față de anul 2012. Daniel Breaz: „Dinamismul acestui oraș, dezvoltarea municipiului și a județului este dată de universitate”
Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia are un număr aproape DUBLU de studenți, față de anul 2012. Daniel Breaz: „Dinamismul acestui oraș, dezvoltarea municipiului și a județului este dată de universitate”
Rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, a vorbit, invitat la Radio UnireaFM, despre începutul noului an universitar în orașul Marii Uniri, precum și progresul pe care instituția l-a înregistrat de-a lungul a aproape 10 ani.
„Noi, ca și universitate, am ajuns un furnizor de resursă umană, pe primul loc pentru unele din companiile care își desfășoară activitatea în județul Alba. Ne dezvoltăm, iar acesta este un lucru bun. Dinamismul acestui oraș, dezvoltarea municipiului Alba Iulia și a județului este dată de universitate.
Populația municipiului a crescut cu aproape 20 000 de locuitori în ultimii 10-12 ani. Avem companii specializate în anumite domenii care ne contactează pe noi, ca și universitate, cerându-ne oferte de resursă umană, pentru că doresc să vină, să se dezvolte aici, să își deschidă sucursale în Alba Iulia, toate acestea dezvoltându-se odată cu universitatea.
Universitatea s-a dezvoltat, într-o perioadă grea pentru multe universități din România, extrem de mult și pot să vă dau aici câteva cifre. Dacă în 2012, în momentul în care am devenit rectorul acestei instituții, aveam în universitate circa 3700 de studenți, acum avem în jur de 6000 de studenți.
CITEȘTE ȘI: Începutul anului universitar 2021-2022 la UAB: Festivitatea de deschidere va avea loc în data de 4 octombrie, în Piața Cetății
O perioadă în care, membre ale Consiliului Național al Rectorilor în 2012 erau circa 114 universități de stat și private, în momentul de față mai sunt circa 70-72, adică 40 de universități de stat și private au dispărut în această perioadă.”
De asemenea, rectorul universtității a mai apreciat și prezența masivă a studenților internaționali la înscrierile din fiecare an, precizând faptul că are în vedere suplimentarea locurilor destinate acestora.
„Bineînțeles, nu trebuie să neglijăm studenții internaționali, numărul lor crescând de la un an la altul și chiar ne gândim pentru anul următor să dublăm capacitatea de școlarizare, pentru că și anul acesta am avut cereri mult mai multe decât capacitatea pe care am avut-o aprobată de către Ministerul Educației pentru școlarizarea străinilor care vin în România.”, a transmis Daniel Breaz.
Reamintim că, festivitatea de deschidere a noului an universitar 2021-2022 se va organiza în data de 4 octombrie 2021, ora 12.00, în Piața Cetății din fața Universității.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 50 de minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii