Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia are un număr aproape DUBLU de studenți, față de anul 2012. Daniel Breaz: „Dinamismul acestui oraș, dezvoltarea municipiului și a județului este dată de universitate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia are un număr aproape DUBLU de studenți, față de anul 2012. Daniel Breaz: „Dinamismul acestui oraș, dezvoltarea municipiului și a județului este dată de universitate”

Rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, a vorbit, invitat la Radio UnireaFM, despre începutul noului an universitar în orașul Marii Uniri, precum și progresul pe care instituția l-a înregistrat de-a lungul a aproape 10 ani.

„Noi, ca și universitate, am ajuns un furnizor de resursă umană, pe primul loc pentru unele din companiile care își desfășoară activitatea în județul Alba. Ne dezvoltăm, iar acesta este un lucru bun. Dinamismul acestui oraș, dezvoltarea municipiului Alba Iulia și a județului este dată de universitate.

Populația municipiului a crescut cu aproape 20 000 de locuitori în ultimii 10-12 ani. Avem companii specializate în anumite domenii care ne contactează pe noi, ca și universitate, cerându-ne oferte de resursă umană, pentru că doresc să vină, să se dezvolte aici, să își deschidă sucursale în Alba Iulia, toate acestea dezvoltându-se odată cu universitatea.

Universitatea s-a dezvoltat, într-o perioadă grea pentru multe universități din România, extrem de mult și pot să vă dau aici câteva cifre. Dacă în 2012, în momentul în care am devenit rectorul acestei instituții, aveam în universitate circa 3700 de studenți, acum avem în jur de 6000 de studenți.

CITEȘTE ȘI: Începutul anului universitar 2021-2022 la UAB: Festivitatea de deschidere va avea loc în data de 4 octombrie, în Piața Cetății

O perioadă în care, membre ale Consiliului Național al Rectorilor în 2012 erau circa 114 universități de stat și private, în momentul de față mai sunt circa 70-72, adică 40 de universități de stat și private au dispărut în această perioadă.”

De asemenea, rectorul universtității a mai apreciat și prezența masivă a studenților internaționali la înscrierile din fiecare an, precizând faptul că are în vedere suplimentarea locurilor destinate acestora.

„Bineînțeles, nu trebuie să neglijăm studenții internaționali, numărul lor crescând de la un an la altul și chiar ne gândim pentru anul următor să dublăm capacitatea de școlarizare, pentru că și anul acesta am avut cereri mult mai multe decât capacitatea pe care am avut-o aprobată de către Ministerul Educației pentru școlarizarea străinilor care vin în România.”, a transmis Daniel Breaz.

Reamintim că, festivitatea de deschidere a noului an universitar 2021-2022 se va organiza în data de 4 octombrie 2021, ora 12.00, în Piața Cetății din fața Universității.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea