(P) Biciclete de șosea versus MTB? Pe care să o alegi?
Ciclismul câștigă din nou popularitate, în ultima perioadă. Este o modalitate excelentă de a economisi niște bani pe benzină (și timp blocat în trafic) pentru naveta în oraș. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a face mișcare și de a explora în timpul liber.
Dilema cu care se confruntă majoritatea oamenilor atunci când cumpără o bicicletă este tipul de bicicletă pe care să îl cumpere. Bicicliștii avizi au, în general, o bicicletă diferită pentru fiecare stil diferit de ciclism pe care îl vor face, dar pasionații și cei care merg pe bicicletă în scop recreativ sau utilitar nu își pot permite cu adevărat să facă asta.
Dacă vine momentul să îți cumperi o singură bicicletă, care ar trebui să fie? Din păcate, nu există un răspuns corect la această întrebare.
Toată lumea este diferită, la fel și nevoile lor. Cei mai mulți cicliști ocazionali vor dori să achiziționeze fie o bicicletă de șosea, fie o bicicletă de munte (cunoscută drept MTB – mountain bike).
În acest articol, te vom ajuta să stabilești dacă o bicicletă de șosea sau o bicicletă de munte este cea mai bună alegere pentru nevoile tale.
Biciclete de șosea versus MTB
Bicicletele de șosea (cunoscute ocazional sub numele de biciclete de curse) sunt proiectate pentru viteză. Acestea sunt opțiuni excelente pentru navetiști, deoarece anvelopele înguste se pot mișca foarte repede de-a lungul suprafețelor pavate, atâta timp cât nu există obstacole în cale. Sunt foarte populare și sunt realizate cu frână cu disc.
Bicicletele de munte, în schimb, sunt mult mai versatile și mai rezistente decât bicicletele de șosea. Sunt făcute pentru a aborda trasee offroad și diferite terenuri. Aceste biciclete au ghidon mai larg și de obicei vin cu furci care vor absorbi șocurile. Se pot descurca cu pietricele și crenguțe și cu mici denivelări pe potecă, fără să te trimită peste ghidon. Acestea au, de obicei, anvelope late și multe căi de rulare, astfel încât vei avea tracțiune când călătorești. Acestea includ, de asemenea, frânare cu discuri hidraulice.
De unde știu ce tip de bicicletă să aleg?
Înainte de a putea alege între cele două tipuri diferite de biciclete, trebuie să fii conștient de propriul stil de ciclism. La urma urmei, să știi pentru ce intenționezi să folosești bicicleta este una dintre cele mai importante informații care te ajută să faci alegerea.
În primul rând, ar trebui să te întrebi întrebați cum vei folosi bicicleta. Speri să faci niște exerciții fizice fără șocul asupra articulațiilor pe care îl oferă alergarea? Vrei să faceți o plimbare și să explorezi unele dintre traseele din apropiere sau să parcurgi un traseu prin niște munți? Încerci să reduce timpul petrecut în trafic, așa că vrei să folosești o bicicletă pentru a te plimba prin oraș și pentru a înlocui mașina pentru naveta pe distanțe scurte? Speri să faci mai multe dintre aceste lucruri cu bicicleta ta?
Cunoașterea utilizării principale îți va indica direcția corectă. Dacă intenționezi să te ții de drumuri, atunci este posibil să nu ai nevoie de o bicicletă montană. Bicicletele de șosea sunt biciclete excelente pentru navetiști, care pot merge destul de repede și pot acoperi distanțe mari.
Totuși, dacă intenționezi să folosești bicicleta pentru explorare, precum și pentru exerciții și deplasări, vei avea nevoie de bicicleta de munte mai versatilă.
Bicicletele de șosea sunt optimizate pentru pavaj, deci nu le poți folosi la munte. Anvelopele lor sunt foarte înguste și subțiri, astfel încât o singură pietricică sau un băț te vor trimite peste ghidon.
Este periculos să le folosești pe teren necunoscut sau neuniform.
Pe de altă parte, bicicletele de munte nu sunt optimizate pentru a circula pe șosea, dar sunt capabile să facă acest lucru atâta timp cât depui un efort suplimentar pentru a le face să se miște din loc.
Nu sunt la fel de rapide pe drum și nu sunt la fel de eficiente, dar, spre deosebire de bicicletele de șosea, care nu pot accesa deloc trasee montane, aceste biciclete de munte nu te vor pune în pericol dacă le folosești pe șosea… Pur și simplu devin mult mai greu de manevrat și mult mai puțin confortabile.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 În dupa-amiaza de 23 noiembrie, în iarna anului 1918, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, un aparat de zbor pilotat de un erou trecut apoi în uitare şi […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii