FOTO| Lucrările primilor absolvenți de Artă Sacră de la Alba Iulia urmează a fi expuse la Viena, Tesalonic și Ravenna
Vernisajul de vineri a reprezentat începutul unui șir de expoziții. În viitorul apropiat, lucrările vor fi expuse și în afara granițelor, la Viena, Tesalonic și Ravenna, notează Arhiepiscopia Alba Iuliei.
Lucrările de licență ale absolvenților primei promoții a specializării „Artă sacră” de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia au fost expuse vineri la Museikon.
Este vorba de lucrări specifice tradiției ortodoxe bizantine, executate în tehnica mozaicului, sub atenta coordonare și îndrumare a prof. Sorin Albu.
Operele studenților au diferite dimensiuni și sunt realizate doar cu piatră naturală, în vederea recuperării unei vechi tradiții și a revitalizării unui tip de artă care s-a pierdut pe teritoriul României. Prin acest lucru, specializarea Artă sacră de la Alba Iulia este unică în țară.
Sursa: basilica.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 7 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii