Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Lucrările primilor absolvenți de Artă Sacră de la Alba Iulia urmează a fi expuse la Viena, Tesalonic și Ravenna

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vernisajul de vineri a reprezentat începutul unui șir de expoziții. În viitorul apropiat, lucrările vor fi expuse și în afara granițelor, la Viena, Tesalonic și Ravenna, notează Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Lucrările de licență ale absolvenților primei promoții a specializării „Artă sacră” de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia au fost expuse vineri la Museikon.

Este vorba de lucrări specifice tradiției ortodoxe bizantine, executate în tehnica mozaicului, sub atenta coordonare și îndrumare a prof. Sorin Albu.

Operele studenților au diferite dimensiuni și sunt realizate doar cu piatră naturală, în vederea recuperării unei vechi tradiții și a revitalizării unui tip de artă care s-a pierdut pe teritoriul României. Prin acest lucru, specializarea Artă sacră de la Alba Iulia este unică în țară.

Sursa: basilica.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea