Rămâi conectat

Actualitate

Care este valoarea punctului de pensie în 2021: De ce este acesta important

Ziarul Unirea

Publicat

în

Care este valoarea punctului de pensie în 2021: De ce este acesta important

În cursul anului 2020, punctul de pensie a crescut cu 14% și, potrivit noii Legi a pensiilor, ce-ar urma să intre în vigoare în septembrie anul trecut, el ar fi trebuit să fie majorat cu alte 26%, însă acest lucru nu se va întâmpla.

Pentru că, așa cum a anunțat președintele Camerei Deputaților, fostul premier Ludovic Orban, ”punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022”.

După ultima majorare de 14%, punctul de pensie a ajuns de la 1.265 lei la 1.442 lei, valoare care va rămâne neschimbată tot acest an. Prin urmare, tot atunci pensia mică s-a mărit de la 704 lei la 800 de lei, venit de care beneficiază, în prezent, 800.000 de pensionari, conform cifrelor Ministerului Muncii.

Dacă s-ar fi aplicat calendarul stabilit în noua lege a pensiilor, punctul ar fi trebuit să crească încă de toamna trecută, nu doar cu 14%, ci cu 40%, adică până la 1.775 lei. Dar dificultățile economice date de contextul pandemiei COVID-19 au făcut însă imposibilă aplicarea creșterii prevăzute la nivelul viitoarei legi a pensiilor.

Punctul de pensie este important deoarece, conform legii, cuantumul pensiei se determină prin înmulțirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie. Astfel, orice creștere a punctului de pensie aduce o creștere a tuturor pensiilor.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea