Aragaz pe gaz: avantaje și dezavantaje (P)
Aragazul pe gaz a fost întotdeauna foarte la modă și este un aparat care te ține o viață. Așadar, în acest articol îți vom explica în detaliu în ce constă un aragaz pe gaz și care sunt principalele sale avantaje și dezavantaje.
Când vorbim despre un aragaz pe gaz, ne referim la un tip de aragaz a cărui funcționare necesită un sistem de gaze naturale. În mod normal, trebuie să îl aprindem manual, fie cu o brichetă, fie cu un pachet de chibrituri, mult mai tradițional. Unul dintre motivele fundamentale pentru care trebuie să evaluăm bine ce tip de consum vom avea este din cauza frecvenței utilizării acestuia. Este mai normal ca, în funcție de tipul de gătit, să fie mai bine sau mai rău să gătești pe foc sau electric.
De exemplu, pentru a face o rețetă care durează mult timp, cum ar fi o tocană, se recomandă adesea să o faci pe un aragaz electric. Acest lucru se datorează faptului că acest aragaz menține temperatura stabila și putem seta un timp specific cu temporizatorul și se va opri când se termină. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de prăjire, un aragaz cu gaz oferă o putere mai mare pentru a încălzi uleiul și îi conferă un rezultat mult mai natural.
Caracteristici principale
Există mai multe avantaje pe care le oferă un aragaz pe gaz. Printre acestea, putem menționa, de exemplu, că sunt mult mai eficiente decât alte aragazuri, cum ar fi vitroceramice sau aragazurile cu inducție. În primul rând, acest lucru se datorează faptului că produc o cantitate semnificativ mai mică de poluare cu CO2 (dioxid de carbon).
Pe de altă parte, într-o bucătărie care funcționează cu gaz natural poți găti cu orice tip de recipient. Pot fi vase sau tigăi din lut, fier, oțel inoxidabil, ceramică sau orice alt material. Și, desigur, poți folosi și orice tip de tigaie (normală sau specială), oală sau cană. Poate de aceea acesta este cel mai popular tip de aragaz în rândul profesioniștilor din sector și în rândul bucătarilor din întreaga lume.
În plus, daca ai ales un aragaz cu gaz, acesta îți permite să controlezi în permanență temperatura folosind flacăra. Deci, spre deosebire de alte aragazuri, este posibil să faci schimbări bruște de temperatură în orice moment.
Avantajele și dezavantajele unui aragaz pe gaz
Printre principalele dezavantaje ale utilizării unui aragaz cu gaz, în detrimentul altor tipuri de aragazuri, putem menționa că acesta necesită o întreținere mai exhaustivă și revizuiri generale mai regulate, deoarece trebuie să te asiguri că ventilația este adecvată, că instalația de gaz este ca in prima zi și că condițiile din bucătărie (combustie, temperatură etc.) sunt, de asemenea, în stare perfectă și nu prezintă probleme care ar putea fi dăunătoare și / sau periculoase pentru membrii casei. De aceea este sugerată o revizuire anuală a conductelor de gaz, precum și oprirea utilizării lor imediat ce percepem un anumit tip de defecțiune.
În schimb, un mare dezavantaj al aragazurilor pe gaz este că trebuie să le cureți mai regulat și să te asiguri în permanență că grătarele de fier și toate orificiile sunt păstrate curate și nu există elemente care să le obstrucționeze.
Și, totuși, pentru că vorbim despre un aparat care funcționează cu gaz, nu uita niciodată să iei măsuri extreme de precauție. În orice caz, acest lucru nu înseamnă că este un tip de aparat periculos în sine, ci doar că trebuie verificat mai regulat.
Recomandări pentru alegerea unui aragaz pe gaz
Un aragaz pe gaz reprezintă o investiție pe termen lung. De aceea merită să analizăm dacă ni se potrivește mai mult sau mai puțin. Experții în utilizarea sa, bucătarii, sunt decisivi. Într-o bucătărie profesională, prioritatea va fi acordată întotdeauna aragazurilor cu gaz. Focul oferă mult mai multă stabilitate în gătit, precum și o aromă mult mai reală a mâncării. În plus, furnizarea continuă de gaz garantează o calitate mai bună a gătitului, deoarece acest proces nu va fi oprit în niciun moment. În plus, prin faptul că nu depindem de energia electrică putem fi liniștiți.
Alteori, existau anumite temeri cu privire la utilizarea aragazurilor pe gaz acasă. Cu toate acestea, această frică nu mai are motiv, deoarece țevile au fost adaptate noilor tipuri de aprovizionare.
sursa: emag.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act La data de 23 noiembrie 1940 a avut loc aderarea României la Pactul Tripartit. Generalul Ion Antonescu, şeful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin adeziunea României la Pactul Tripartit împotriva Uniunii […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Sportacum 4 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918